Χαιρετίζει την απόφαση του γερμανικού Κοινοβουλίου με την οποία αναγνωρίστηκε η γενοκτονία των Αρμενίων η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδας.

«Η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος χαιρετίζει την σημερινή σχεδόν ομόφωνη απόφαση του Γερμανικού Κοινοβουλίου, με την οποία αναγνωρίζει την Γενοκτονία που διέπραξε η Τουρκία σε βάρος 1.500.000 Αρμενίων το 1915» αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση η Επιτροπή και προσθέτει:

«Με την απόφασή της αυτή, η Γερμανία έρχεται να προστεθεί στις δεκάδες εκείνες χώρες που έχουν αναγνωρίσει και καταδικάσει την πρώτη γενοκτονία του 20ου αιώνα σε βάρος του Αρμενικού λαού. Για μια ακόμη φορά οι απειλές του "σουλτάνου" Ερντογάν και των αυλικών του δεν έπιασαν τόπο.

Η Γερμανία στάθηκε στο ύψος των περιστάσεών και έπραξε το αυτονόητο, συνεισφέροντας με την πράξη της αυτή στην απόδοση της δικαιοσύνης απέναντι στην ιστορική πραγματικότητα. Οι απειλές της Τουρκίας δεν μας φοβίζουν. Ο Αρμενικός λαός θα συνεχίσει τον αγώνα του μέχρι που η ίδια η Τουρκία να αναγνωρίσει και να αναλάβει τις συνέπειες του εγκλήματος της. Σ’ ευχαριστούμε Γερμανία».