Παρασκευή
27 Σεπτεμβρίου 2024

Επιχείρηση διάσωσης 70 μεταναστών νότια της Κορώνης

Ελλάδα

Σε εξέλιξη είναι από το απόγευμα επιχείρηση διάσωσης μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονταν σε σκάφος περίπου 15 ναυτικά μίλια νότια της Κορώνης κοντά στη νήσο Βενέτικο.

Οι περίπου 70 επιβαίνοντες επικοινώνησαν μέσω του 112 με τις Αρχές επισημαίνοντας ότι βρίσκονται σε κίνδυνο, σύμφωνα με την EΡΤ. 

Άμεσα στήθηκε επιχείρηση διάσωσης από το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος και αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του Μεσσηνιακού κόλπου η περισυλλογή τους από παραπλέον φορτηγό πλοίο σημαίας Παναμά, με τη συνδρομή περιπολικού σκάφους του Λιμενικού.

Οι διασωθέντες αναμένεται να φθάσουν στο λιμάνι της Καλαμάτας, όπου και θα φιλοξενηθούν προσωρινά στο χώρο των αποθηκών και θα γίνει η καταγραφή τους από τις λιμενικές αρχές. Ήδη υπάρχει κινητοποίηση αυτή την ώρα για τη διαμόρφωση του χώρου από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου, εθελοντικές ομάδες καθώς και από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στην περιοχή πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι έντασης 5 μποφόρ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λαύριο: Βίντεο-ντοκουμέντο από την κινηματογραφική ληστεία σε χρηματαποστολή

Κινηματογραφική ληστεία σε χρηματαποστολή έγινε το μεσημέρι στο Λαύριο. Τη ληστεία διέπραξαν τέσσερις άγνωστοι δράστες το μεσημέρι της Πέμπτης. Οι ληστές είχαν καλυμμένα τα χαρακτη...

Άλιμος: Μαθητής απείλησε καθηγήτρια μετά από παρατήρηση για το κινητό – Συνελήφθη και ο πατέρας του

Στη σύλληψη ενός 14χρονου μαθητή στον Άλιμο και του πατέρα του προχώρησαν οι Αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν καθηγήτρια έκανε παρατήρηση στον μαθητή για το κιν...

Φόρτωση άρθρων...