Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Εύβοια: Εκτός ελέγχου το μέτωπο της φωτιάς στη μονή Γαλατάκη

Ελλάδα

Δύσκολες ώρες, εκτός από τους κατοίκους, περνούν και τα μέλη του πυροσβεστικού σώματος στην Εύβοια.

Κάτω από αντίξοες συνθήκες, πολύωρες βάρδιες, με τον καύσωνα και με το πύρινο μέτωπο, προσπαθούν με όλες τις δυνάμεις τους να πραγματοποιήσουν το έργο τους και να σώσουν ότι μπορούν.

Την ίδια ώρα η περιοχή της Λίμνης Ευβοίας κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να ενισχυθεί η παροχή άμεσης βοήθειας για την αποκατάσταση των ζημιών από την πύρινη λαίλαπα.

Το αίτημα υποβλήθηκε από τον δήμαρχο της Λίμνης Χρήστο Καλυβιώτη στη διάρκεια σύσκεψης στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, υπό την προεδρία του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Τόσκα.

Σήμερα δύο νέα πύρινα μέτωπα ξέσπασαν στο νησί έπειτα από αναζωπυρώσεις.

Το ένα κινείται προς τη Μονή Γαλατάκη, όπου πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι. Η δεύτερη αναζωπύρωση σημειώθηκε στη Φαράκλα -από όπου ξεκίνησε και η πυρκαγιά το μεσημέρι του Σαββάτου- και κινείται προς τον Αρχάγγελο. Εκεί επιχειρούν μηχανήματα για να ανοίξουν δρόμους, καθώς η περιοχή είναι δύσβατη για τα οχήματα. Λίγο μετά τις 19.00 η κατάσταση στο δεύτερο μέτωπο στα Φαράκλα έδειχνε καλύτερη καθώς η φωτιά εκεί ήταν σε ύφεση, σύμφωνα με την πυροσβεστική.

Στην προσπάθεια κατάσβεσης επιχειρούν 140 πυροσβέστες με 58 οχήματα, 74 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 30 στρατιώτες, 27 υδροφόρα οχήματα (ΟΤΑ και ιδιωτικά), 12 χωματουργικά μηχανήματα, ενώ τρία αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα επιχειρούν από αέρος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χαλκιδική: Πόρισμα-καταπέλτης του πραγματογνώμονα για τον θάνατο του 19χρονου στο λούνα παρκ

Καταπέλτης είναι το πόρισμα του πραγματογνώμονα για τον θάνατο του 19χρονου σε λούνα παρκ στη Χαλκιδική. Στην έκθεση που συνέταξε ο πραγματογνώμονας για το δυστύχημα στο λούνα παρκ...

Χαλκιδική: Ιδιοκατασκευή το φονικό παιχνίδι όπου σκοτώθηκε ο 19χρονος - Κατατέθηκε το πόρισμα

Έναν μήνα μετά την τραγωδία στην Χαλκιδική με θύμα 19χρονο από τη Βέροια όπου σκοτώθηκε πέφτοντας από παιχνίδι λούνα παρκ στο Πευκοχώρι, ολοκληρώθηκε το πόρισμα του διορισμένου πρα...

Φόρτωση άρθρων...