Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Εύβοια: Προφυλακίστηκε ο δράστης που συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να εξαπατά ηλικιωμένη

Ελλάδα

Προφυλακίστηκε σήμερα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του eviaonline, με τις κατηγορίες της απόπειρας απάτης και σύστασης εγκληματικής οργάνωσης σε βαθμό κακουργήματος, ο 40χρονος δράστης που συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από τους άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Καρύστου στις 31 Αυγούστου, λίγο πριν πάρει χρήματα μέσα σε φάκελο που είχε στην τσάντα της 80χρονη, την οποία είχε εξαπατήσει λέγοντάς της, ότι χτύπησε ο αδερφός της.

Από το πρωί της ίδιας μέρας είχαν δεχθεί στο Αστυνομικού Τμήμα Καρύστου τουλάχιστον 15 καταγγελίες για απατεώνες που έπαιρναν τηλέφωνα από μη αναγνωρίσιμους αριθμούς με αποτέλεσμα να δοθεί η εντολή να πυκνώσουν οι περιπολίες.

Εύβοια: Προφυλακίστηκε ο δράστης που συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να εξαπατά ηλικιωμένη

Έτσι στις 7 το απόγευμα σε κεντρικό σημείο της πόλης δύο άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. όπου επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα παρατήρησαν την ηλικιωμένη με τον απατεώνα δίπλα δίπλα και αντιλήφθηκαν αμέσως κάτι περίεργο συμβαίνει.

Έτσι σταμάτησαν ρώτησαν την 80χρονη και τους είπε ότι ο κύριος την ειδοποίησε ότι χτύπησε ο αδερφός της και του δίνει τα χρήματα τα οποία ήταν 1000 ευρώ. Αμέσως τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί και τον μετέφεραν στο Αστυνομικό Τμήμα Καρύστου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του eviaonline, ο κατηγορούμενος διαμένει μόνιμα στο Ίλιον Αττικής, ενώ στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι:

1) Επειδή ήταν άνεργος, βρήκε μέσω internet μια αγγελία εργασίας σε βουλγάρικη εταιρία, που δραστηριοποιείται σε εμπόριο ξυλείας και αναζητούσε συνεργάτες για είσπραξη ποσών από τις δουλειές, που οι ίδιοι έκλειναν στην Ελλάδα.

2) Είναι η πρώτη φορά που ανέλαβε δουλειά της εταιρίας, για αυτό βρέθηκε στην Κάρυστο.

3) Τα χρήματα που θα εισέπραττε από τους πελάτες, θα τα έστελνε σε λογαριασμό της Βουλγαρίας που του είχαν δώσει.

4) Δεν έχει έρθει ποτέ σε προσωπική επαφή μαζί με τα στελέχη της εταιρίας και ότι την δουλειά την έκλεισαν μέσω μηνυμάτων.

Χατζησάββας

Ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήμα Καρύστου, Λευτέρης Χατζησάββας, είχε ευχαριστήσει δημόσια μέσω ανάρτησής του τους πολίτες, όπου ο καθένας ξεχωριστά, συνεισέφερε στο αποτέλεσμα αυτό.

Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα από εδώ να ευχαριστήσω δημόσια τους Γεώργιο Λυκουρόπουλο και Σπύρο Γεωργίου και όλους εσάς του πολίτες, που βοηθήσατε όσο μπορέσατε ο καθένας με τον τρόπο του να πιαστεί ένας εκ των ανθρώπων που προσπάθησαν χθες να εξαπατήσουν τους δικούς μας ανθρώπους, λέγοντας τα γνωστά πλέον παραμύθια για θέματα υγείας οικείων προσώπων μας, με απώτερο σκοπό να αποκομίσουν χρήματα παρανόμως. Η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης και ελπίζω να φτάσουμε σε επιθυμητό αποτέλεσμα. Η ουσία όμως είναι, ότι όλοι μαζί, μπορούμε να κάνουμε πολλά. Σας ευχαριστώ πολύ.

Θυμίζουμε πως παρόμοιο περιστατικό είχε σημειωθεί και στην μητέρα του Διοικητή κ. Χατζησάββα τον Ιανουάριο του 2024, όπου απατεώνες τηλεφώνησαν στην γυναίκα ζητώντας της το ποσό των 55.000 ευρώ για χειρουργείο στο πόδι της κόρης που δεν έχει. Η ίδια υποψιασμένη και ενημερωμένη από τον γιο της, δεν έπεσε στην παγίδα, ενώ κατέγραψε το τηλεφώνημα σε ηχητικό ντοκουμέντο.

Το θέμα είχε αναδείξει το eviaonline στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΙ:

ΠΗΓΗ: eviaonline.gr
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...