Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

«Φωτιά» ο νέος ΚΟΚ: Υψηλές ποινές για κόκκινο, κράνος, αλκοόλ, ζώνη και κινητό

Ελλάδα

Αυστηροποίηση ποινών για πέντε οδικές παραβάσεις, μέτρα για την ασφάλεια των χειριστών μοτοσικλετών αλλά και τάξη στο χάος που επικρατεί με την κυκλοφορία των ηλεκτρικών πατινιών και ποδηλάτων περιλαμβάνει ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας που κατατίθεται στη Βουλή για ψήφιση μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δίνεται στις περιπτώσεις που οι οδηγοί υποτροπιάζουν εμφανίζοντας παραβατική συμπεριφορά. Αυτό δηλαδή σημαίνει ότι αν κάποιος οδηγός κάνει συχνά παραβάσεις του ΚΟΚ, τότε θα του αφαιρείται γρήγορα το δίπλωμα οδήγησης.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, στον νέο ΚΟΚ αυστηροποιούνται οι ποινές για τις εξής κατηγορίες:

  • παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη
  • οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ
  • χρήση κινητού τηλεφώνου
  • μη χρήση ζώνης ασφαλείας
  • χωρίς κράνος
  • υπερβολική ταχύτητα

Επίσης «αποενοχοποιούνται» τα οχήματα που μέχρι τώρα παρέμεναν σε ακινησία από λίγες ημέρες μέχρι και αρκετούς μήνες ανάλογα με την παράβαση των οδηγών και πλέον το βάρος της ευθύνης πέφτει ολοκληρωτικά πάνω στον οδηγό.

Ανώτατο όριο τα 25 χλμ./ώρα θεσμοθετείται πλέον για τα ηλεκτρικά πατίνια και ποδήλατα που θα κυκλοφορούν στη χώρα μας. Οι αναβάτες θα πρέπει να φορούν κράνος, να έχουν ευδιάκριτα ζωηρά χρώματα στα ρούχα και φυσικά να είναι εφοδιασμένοι με φώτα. Πλέον στις περιπτώσεις όπου εμπλέκονται ηλεκτροκίνητα πατίνια και ποδήλατα και φέρουν ευθύνη, θα έχουν τις ίδιες επιπτώσεις με τους οδηγούς οχημάτων ή μοτοσικλετών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Άλιμος: Αγνοείται 16χρονος κολυμβητής

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Πέμπτης στο Λιμενικό, μετά από την εξαφάνιση ενός 16χρονου κολυμβητή στην Μαρίνα Αλίμου. Πληροφορίες του Λιμενικού αναφέρουν ότι πρόκειται για έν...

Φόρτωση άρθρων...