Σε ύφεση είναι η φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα στα διυλιστήρια στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, στις εγκαταστάσεις της Motor Oil.

Αυτή την ώρα δίνεται μάχη για την πλήρη κατάσβεση των εστιών καθώς αν δεν καεί ό,τι υπάρχει στις σωληνώσεις, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος αναζωπύρωσης, έκρηξης και επέκτασης.

Η φωτιά καίει εντός των παλαιών εγκαταστάσεων και συγκεκριμένα σε σωληνώσεις. Πληροφορίες αναφέρουν πως πριν ξεσπάσει η φωτιά προηγήθηκε έκρηξη σε σωληνώσεις στον περιβάλλοντα χώρο των εγκαταστάσεων, όπου βρίσκονται τα διυλιστήρια της εταιρείας. 

Λίγο πριν από τις 8 το βράδυ η κατάσταση ήταν σαφώς βελτιωμένη και οι πυροσβέστες εξέφραζαν αισιοδοξία. Ωστόσο,  ο «πύργος» από τον οποίο ξεκίνησε η πυρκαγιά έχει πέσει, ενώ έχουν κλείσει όλες οι στρόφιγγες που συνδέουν δεξαμενές και εγκαταστάσεις, προκειμένου να απομονωθεί το σημείο έναρξης. 

Λίγο πριν από τις 19:30 ένας εργαζόμενος στο διυλιστήριο διακομίσθηκε στο νοσοκομείο της Κορίνθου με εγκαύματα πρώτου βαθμού στα χέρια. Άλλοι δύο εργαζόμενοι διακομίσθηκαν στη συνέχεια στο ίδιο νοσοκομείο, επίσης με ελαφρά εγκαύματα. 

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, ενημερώνει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τις εξελίξεις στα διυλιστήρια. 

Στο σημείο επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 20 οχήματα, σε συνεργασία με τις δυνάμεις πυρόσβεσης των διυλιστηρίων. Νωρίτερα, πάνω από την περιοχή πετούσαν προληπτικά τρία ελικόπτερα για να ενεργήσουν σε περίπτωση επέκτασης της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν λειτουργήσει τα μέτρα πυρασφάλειας, ωστόσο εξαιτίας των εύφλεκτο υλικών, των χημικών και των πετρέλαιο ειδών ή φωτιά ήταν δύσκολο να τεθεί υπό έλεγχο.

Η φωτιά ξέσπασε στο χώρο των παλιών διυλιστηρίων. Από την πυρκαγιά δεν απειλήθηκαν έμφορτες δεξαμενές. 

Η φωτιά καίει μαζούτ σε σωληνώσεις, ενώ κατά τις πρώτες εκτιμήσεις, προκλήθηκε πιθανόν από έκρηξη κατά τη διάρκεια εργασιών, στο πλαίσιο της οποίας ο καθαρισμός πραγματοποιείται από τεχνίτες που εισέρχονται μέσα στη δεξαμενή.

Εστάλη μήνυμα από το «112»: «Απομακρυνθείτε από την περιοχή»

Για τη φωτιά εστάλη μήνυμα από το 112, καλώντας τους πολίτες να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Η ανακοίνωση της Motor Oil

Η ανακοίνωση της Motor Oil αναφέρει: «Σήμερα 17 Σεπτεμβρίου στο χώρο των μονάδων διύλισης του νοτίου διυλιστηρίου των διυλιστηρίων της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους εκδηλώθηκε σοβαρής έκτασης πυρκαγιά από άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες.

Η κατάσταση είναι σε ύφεση. Από την πυρκαγιά έχουν τραυματιστεί ελαφρά στα άνω άκρα 3 εργαζόμενοι συνεργαζόμενης εταιρείας εργολάβων, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου και λαμβάνουν όλη την αναγκαία φροντίδα. Από την αρχή του συμβάντος είμαστε σε αγαστή και συνεχή συνεργασία με τις αρχές.

Ευχαριστούμε το Πυροσβεστικό Σώμα και τους ανθρώπους του, αλλά και τους ανθρώπους μας στο διυλιστήριο για τη συνεργασία τους από την πρώτη στιγμή».

Άνοιξε η Παλαιά Εθνική Οδός

Λόγω της πυρκαγιάς είχε κλείσει η Παλαιά Εθνική Οδός και στα δύο ρεύματα λόγω της πυρκαγιάς. Όμως, το βράδυ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία. Συγκεκριμένα, είχε διακοπεί η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα η κυκλοφορία στην παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου από το ύψος του κόμβου των Αγίων Θεοδώρων έως το ύψος των διοδίων Καλαμακίου.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των τρένων, ομαλοποιείται ο Προαστιακός

Λίγο μετά τις 19:15, σύμφωνα με ανακοίνωση της «Hellenic Train», αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των τρένων στο τμήμα Κινέτα - Κόρινθος και αναμένεται σταδιακή ομαλοποίηση των δρομολογίων του Προαστιακού.

Δύο αμαξοστοιχίες είχαν παραμείνει στους σταθμούς Κινέτας και Κορίνθου, εξαιτίας της πυρκαγιάς.