Σαββάτο
06 Ιουλίου 2024

Μάχη με τη φωτιά στη Βάρης - Κορωπίου: Σπίτια και επιχειρήσεις έχουν υποστεί ζημιές από τις φλόγες (εικόνες & βίντεο)

Εκκενώθηκαν οικισμοί, σχολεία, κατασκήνωση και ιππικός όμιλος. Σπίτια και επιχειρήσεις έχουν παραδοθεί στις φλόγες. Σε επιχείρηση στο Κίτσι κάηκαν 14 σκάφη. Απομακρύνθηκαν με λεωφορεία οι μαθητές τριών σχολείων.

Ελλάδα

Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε περιοχή κοντά στην Βάρης-Κορωπίου, σε ξερά χόρτα. Συγκεκριμένα, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε μεταξύ της Σχολής Ευελπίδων και της περιοχής Νταμάρια, στο 16ο χλμ. της Βάρης-Κορωπίου και φαίνεται ότι ξεκίνησε από ξερά χόρτα και κάποια δέντρα και επεκτάθηκε σε μάντρα με σκάφη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ζημιές έχουν προκληθεί σε σπίτια και επιχειρήσεις από τις φλόγες. Σε επιχείρηση στο Κίτσι κάηκαν 14 σκάφη, συνολικής αξίας σχεδόν άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ. Σοβαρές ζημιές έχει υποστεί αίθουσα εκδηλώσεων σε κτήμα επί της οδού Ιάσονος.

Η φωτιά σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είναι μεγάλη και έχει πάρει διαστάσεις. Οι καπνοί φαίνονται ακόμη και από τη Γλυφάδα.

Για τη φωτιά εστάλη μήνυμα 112 σε πολλές περιοχές της Αττικής για ετοιμότητα ενώ υπάρχει και δεύτερο 112 για απομάκρυνση όσων βρίσκονται στην περιοχή Λαμπρικά και Κίτσι.

Οι δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή έχουν ενισχυθεί. Συγκεκριμένα, στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν ριχτεί 54 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

fwtia_vari

 

Απομακρύνθηκαν με λεωφορεία οι μαθητές τριών σχολείων

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, απομακρύνθηκαν με λεωφορεία οι μαθητές τριών σχολείων και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Πρόκειται για μαθητές των εκπαιδευτηρίων «Γείτονα», «Σεντ Λόρενς» και «Καίσαρη».

Ακόμα εκκενώθηκε μία κατασκήνωση. 

fwtia_vari

Εκκενώθηκε ο Ιππικός Όμιλος – 22 άλογα μεταφέρονται στο Μαρκόπουλο

Επίσης, εκκενώθηκε ο Ιππικός Όμιλος Βάρης λόγω της μεγάλης φωτιάς που έχει ξεσπάσει στην Λεωφόρο Βάρης- Κορωπίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, 22 άλογα μεταφέρονται στις εγκαταστάσεις της Ομοσπονδίας στο Μαρκόπουλο.

Η φωτιά κινείται κοντά σε κατοικημένη περιοχή με διάσπαρτες κατοικίες και οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Δήμαρχος Κρωπίας: «Δημιουργούνται νέες εστίες λόγω του δυνατού αέρα»

«Υπάρχουν ζημιές στους αύλειους χώρους κάποιων σπιτιών» είπε ο Δημήτρης Κιούσης, Δήμαρχος Κρωπίας σχετικά με την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην Λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου.

«Ο αέρας είναι πολύ δυνατός και από τις εστίες μεταφέρονται καύτρες και δημιουργούνται νέες εστίες.  Προσπαθούμε να μην επεκταθούν αυτές οι νέες εστίες και πάνε οι φλόγες προς τα σπίτια», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Φωτιά στη Βάρης - Κορωπίου, ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις
Φωτιά στη Βάρης - Κορωπίου, ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις

 

Φωτιά στη Βάρης - Κορωπίου, ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις
φωτιά Βάρη

 

φωτιά Βάρη
φωτιά Βάρη

 

φωτιά Βάρη
φωτιά Βάρη

 

φωτιά Βάρη
φωτιά Βάρη

 

φωτιά Βάρη

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Έξω από το γραφείο μου, ρε»: Η αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ έδιωξε συνδικαλιστές που φώναζαν για τον υπάλληλο που κατέβασε τον σέρβερ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ, πραγματοποίησαν χθες εργαζόμενοι στο εκπαιδευτικό ίδρυμα, με αφορμή την απόλυση του συμβασιούχου διοικητικού υπαλλήλου και μέλους ...

Φόρτωση άρθρων...