Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Σε ύφεση η φωτιά στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου - Ήχησε το 112

Ελλάδα

Σε ύφεση είναι η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στην Αγία Μαρίνα στο Κορωπί, σε χαμηλή βλάστηση κοντά σε σπίτια. Με μηνύματα από το 112 οι πολίτες κλήθηκαν να απομακρυνθούν από τις περιοχές Ξελαφτάκι και Μεγάλο Μετόχι Αγίας Μαρίνας Κορωπίου προς Λεωφόρο Κορωπίου-Αγίας Μαρίνας και προς Οδό Αγίου Δημητρίου και Παραλιακή Λεωφόρο.

Η φωτιά ήταν κοντά στις οδούς Χαραυγής, Δήμητρας, Ίμβρου και Σπάρτης. Εστάλη 3 φορές μήνυμα από το 112, 2 για να εκκενωθεί η περιοχή και 1 για ετοιμότητα, καθώς η φωτιά έφτασε δίπλα σε σπίτια.

Σημειώνεται, ότι συνολικά ήχησαν τρία μηνύματα του 112.

Συγκεκριμένα: Στις 11:25 εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα προς τους κατοίκους καλώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών. Λίγο αργότερα, στις 11:34, εκδόθηκε νέο 112, προκειμένου όσοι βρίσκονταν στο Μεγάλο Μετόχι Αγίας Μαρίνας Κορωπίου να απομακρυνθούν από την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Λεωφόρο Κορωπίου-Αγίας Μαρίνας, ενώ στις 12:00 ήχησε εκ νέου το 112 καλώντας τους κατοίκους να απομακρυνθούν από Μεγάλο Μετόχι και Ξελαφτάκι Αγίας Μαρίνας Κορωπίου προς την οδό Αγίου Δημητρίου και την Παραλιακή Λεωφόρο.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 75 πυροσβέστες, 20 οχήματα και 4 πεζοπόρα Τμήματα, ενώ ρίψεις από αέρος επιχειρούν δύο αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα.  Παράλληλα, συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Υπάρχει ήδη κινητοποίηση για μηχανήματα έργου και στη μάχη για να σβηστεί η φωτιά συνδράμουν και υδροφόρες των ΟΤΑ.

Λόγω της φωτιάς, διενεργείται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη συμβολή των λεωφόρων Αγίας Μαρίνας και Αγίου Δημητρίου στην περιοχή του Αμπελώνα Κορωπίου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...