Στην ορθοπεδική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου νοσηλεύεται ο 35χρονος πυροσβέστης από την 6η Ομάδα Δασοκομάντος που τραυματίστηκε χθες σοβαρά στο αριστερό πόδι κατά τη διάρκεια κατάσβεσης στη φωτιά στην Ηλεία.

Αρχικά διακομίστηκε με ελικόπτερο στο Νοσοκομείο του Πύργου και αμέσως μετά στο Νοσοκομείο του Ρίου, όπου υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία και αμέσως μετά σε χειρουργική επέμβαση, η οποία πήγε καλά.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, επικοινωνούσε από την πρώτη στιγμή με τους γιατρούς για την πορεία της υγείας του πυροσβέστη, ενώ σήμερα το πρωί επικοινώνησε και με τον ίδιο στον οποίο ευχήθηκε περαστικά, τονίζοντας ότι θα είναι πάντα δίπλα του για ό,τι χρειαστεί.

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, θα ακολουθήσει και άλλη χειρουργική επέμβαση. Χθες το βράδυ στο νοσοκομείο τον επισκέφθηκε ο Αρχηγός του ΠΣ, Θ. Βάγιας, ενώ δίπλα στον 35χρονο βρίσκονται συνεχώς οι συνάδελφοί του.

Φωτά στην Αμαλιάδα: Καλύτερη η εικόνα

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά στην περιοχή Γεράκι της Αμαλιάδας. Το πρωί, η βροχή βοήθησε τις προσπάθειες των πυροσβεστών οι οποίοι συνεχίζουν να δίνουν μάχη.

Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν 265 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 1ης και 6ης ΕΜΟΔΕ και 83 οχήματα.