Δευτέρα
01 Ιουλίου 2024

Μεγάλη φωτιά στην Άνδρο - Μήνυμα από το «112» για εκκένωση τεσσάρων περιοχών (Photos)

Ελλάδα

Σε εξέλιξη είναι φωτιά στην Άνδρο και συγκεκριμένα στις Στραπουριές.  Η πυρκαγιά καίει σε δασική έκταση, ωστόσο σε πολύ κοντινή απόσταση υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες.

Η περιοχή είναι από τα πιο πράσινες του νησιού, με πυκνή βλάστηση και πολλές κατοικίες, μόνιμες και εξοχικές. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική καθώς καπνοί έχουν καλύψει τα πάντα.

Επί τόπου επιχειρούν 12 πυροσβέστες με πέντε οχήματα. Από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 8-9 μποφόρ. 

Φωτιά στην Άνδρο
Φωτιά στην Άνδρο
Φωτιά στην Άνδρο
Φωτιά στην Άνδρο
Φωτιά στην Άνδρο

Λίγο μετά τις 12:30 εστάλη και προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ενώ περίπου 45 λεπτά αργότερα εστάλη δεύτερο μήνυμα για εκκένωση τεσσάρων χωριών Στραπουριές, Λάμυρα, Μένητες, Υψηλού με όσους βρίσκονται εκεί να καλούνται να απομακρυνθούν προς τη χώρα του νησιού.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τανάγρα: «Φόβος και τρόμος των Τούρκων» η 30χρονη πιλότος που εγκατέλειψε επιτυχώς το Mirage

Τριάντα χρονών αλλά ιδιαίτερα έμπειρη είναι η πιλότος που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το Mirage – 2000 στο αεροδρόμιο της Τανάγρας. Η Ιπτάμενη της Πολεμικής Αεροπορίας έχει διακ...

Έκλεψαν χρυσά δόντια και βαλβίδα καρδιάς από σορό γυναίκας στο νεκροταφείο Καλαμάτας

Ένα αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε στο νεκροταφείο της Καλαμάτας όταν άγνωστοι έκλεψαν χρυσά δόντια και μια βαλβίδα καρδιάς από σορό γυναίκας. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε το Live ...

Φόρτωση άρθρων...