Τρίτη
02 Ιουλίου 2024

Φωτιά στην Άνδρο: Eκκενώθηκαν τέσσερις περιοχές - Ανεμοι 8 μποφόρ πνέουν στο νησί - Συνδράμουν δύο αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Για την ενίσχυση των δυνάμεων που δίνουν μάχη με τις φλόγες αναχώρησαν από την Αθήνα ενισχύσεις με πέντε οχήματα και 19 πυροσβέστες.

Ελλάδα

Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου σε δασική έκταση στην Άνδρο και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Στραπουριές.

Τα 8 μποφόρ φτάνουν οι άνεμοι στην Άνδρο αλλά βελτιώνεται η εικόνα της πυρκαγιάς. Εστάλη μήνυμα 112 προς τους κατοίκους των περιοχών Στραπουριές, Λάμυρα, Μένητες και Υψηλά, να απομακρυνθούν προς τη Χώρα της Άνδρου, ενώ επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Οι ενισχύσεις αναμένεται να φτάσουν στο νησί γύρω στις 6 το απόγευμα.

Διπλό πύρινο μέτωπο στα Μεσόγεια, σε Καλύβια και Μαρκόπουλο αλλά και σε Ασπρόπυργο και Σαλαμίνα αντιμετώπισαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι σε Ηλεία, Αχαϊα και Αρκαδία, με τις τελευταίες διάσπαρτες εστίες κοντά στα χωριά Λάτα και Πρόδρομος.

Στο Μαρκόπουλο Αττικής, οι φλόγες τύλιξαν δύο αποθήκες εργοστασίων ενώ σχεδόν ταυτόχρονα ξέσπασε φωτιά σε χορτολιβαδική έκταση στα Καλύβια, όπου έδωσαν μάχη 44 πυροσβέστες με 14 οχήματα και συνδρομή τεσσάρων αεροσκαφών και δύο ελικοπτέρων.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί και άρθηκαν οι εκτροπές κυκλοφορίας που είχαν εφαρμοστεί στη λεωφόρο Μαρκοπούλου και στη λεωφόρο Λαυρίου λόγω της πυρκαγιάς.

Ανατράπηκε όχημα της Πυροσβεστικής στη Σαλαμίνα

Νωρίτερα, φωτιά ξέσπασε σε υπαίθριο χώρο στην περιοχή Γαλήνη Σαλαμίνας και συγκεκριμένα σε χορτολιβαδική έκταση, ενώ τέθηκε υπό μερικό έλεγχο άμεσα. ‘Ενα πυροσβεστικό όχημα, που έσπευσε στο σημείο για την κατάσβεση της φωτιάς, ανατράπηκε και έχει τραυματιστεί ο οδηγός, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Θριάσειο για εξετάσεις.

Υψηλός κίνδυνος για Αττική και Εύβοια

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για την Κυριακή 23 Ιουνίου 2024, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σε πύρινο κλοιό η χώρα: Μάχη με τις φλόγες σε Κω και Χίο, εκκενώσεις περιοχών & μηνύματα από το 112

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός καθώς για άλλη μία μέρα έχουν ξεσπάσει ταυτόχρονα πύρινα μέτωπα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, κυρίως σε Κω και Χίο όπου η ...

Σήμα κινδύνου για το νερό σε Αττική και σε νησιά - Φόβοι λειψυδρίας στο άμεσο μέλλον

Στα μέσα του περασμένου Απριλίου, μια είδηση από τη Μπογκοτά της Κολομβίας, έκανε τον γύρο του κόσμου ως ένας ιδιαίτερα κακός οιωνός για ολόκληρο τον πλανήτη. Στη πρωτεύουσα της Κο...

Πάτρα: Δίδυμες πέτυχαν την ίδια ακριβώς βαθμολογία και του χρόνου δίνουν Πανελλήνιες και οι... δίδυμοι αδελφοί τους

Η βαθιά σύνδεση που έχουν τα δίδυμα σε όλη τη ζωή τους στην περίπτωση της Αγγελικής και της Αδαμαντίας έφτασε ακόμη και στη βαθμολογία στις Πανελλαδικές. Οι αδελφές Θεοδωροπούλο...

Φόρτωση άρθρων...