Πέμπτη
19 Σεπτεμβρίου 2024

Φωτιά στην Αττική: Μάχη με διάσπαρτες εστίες και αναζωπυρώσεις

Ελλάδα

Για τρίτη ημέρα συνεχίζεται η μάχη πυροσβεστών και εθελοντών με τη φωτιά στη βορειοανατολική Αττική. Για ακόμα ένα βράδυ πάλεψαν με τις φλόγες και τους ανέμους, αφού η φωτιά αλλάζει συνεχώς κατεύθυνση. 

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από τον Βαρνάβα το απόγευμα της Κυριακής και έφτασε μέχρι το Πάτημα Χαλανδρίου και Βριλησσίων. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη με τις αναζωπυρώσεις και τις διάσπαρτες εστίες όλη τη νύχτα στην κορυφογραμμή Γραμματικού - Μαραθώνα, στο Γραμματικό, στον Διόνυσο, στη Ραπεντώζα, στα Βριλήσσια στο Χαλάνδρι και στον Γέρακα. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εικόνα είναι καλύτερη, δεν υπάρχει πλέον ενιαίο μέτωπο και οι άνεμοι είναι πιο αδύναμοι σε σχέση με τη Δευτέρα, όμως οι δυνάμεις που επιχειρούν είναι αντιμέτωπες με πολλές διάσπαρτες ενεργές εστίες: στον Βαρνάβα, στον Μαραθώνα, στη Νέα Μάκρη, στο Άνω Σούλι και στη Πεντέλη, ενώ συνεχώς σημειώνονται αναζωπυρώσεις.

Με το πρώτο φως της ημέρας απογειώθηκαν τα εναέρια μέσα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δόθηκε εντολή να σηκωθούν τρία αεροσκάφη, 6 ελικόπτερα και ένα συντονιστικό.

Ανησυχία στη Νέα Μάκρη 

Τις τελευταίες ώρες διαστάσεις πήρε το μέτωπο στη Νέα Μάκρη, κοντά στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης, ωστόσο η εικόνα είναι βελτιωμένη. Οι φλόγες πλησίασαν τα πρώτα σπίτια της περιοχής. Όπως τόνισε ο δήμαρχος Μαραθώνα, μιλώντας στην ΕΡΤ, οι φλόγες μπήκαν στις αυλές των σπιτιών στον οικισμό Ερυθρός, όπου ήχησε το 112 για εκκένωση.

Αναζωπύρωση της μεγάλης φωτιάς που καίει στην Αττική σημειώθηκε στη Νέα Μάκρη λίγο πριν από τις 6 το πρωί και στον οικισμό Άγιος Εφραίμ, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος της περιοχής.

Το μέτωπο είναι πολύ μεγάλο λόγω των ενισχυμένων ριπών του ανέμου, που εναλλάσσονται μια προς την περιοχή Ανατολή και μια αντίθετα.
Περίπου στις 5 το πρωί εστάλη μήνυμα από το 112 το οποίο καλεί τους κατοίκους της περιοχής Ερυθρός Νέας Μάκρης, να απομακρυνθούν μέσω της Λεωφόρου Μαραθώνος προς τη Ραφήνα.

Τη νύχτα στάλθηκαν δύο μηνύματα από το 112 για την περιοχή του Μαραθώνα. Το ένα πριν από τα μεσάνυχτα με την οδηγία στους κατοίκους της περιοχής Βράνα Μαραθώνα να απομακρυνθούν προς Νέα Μάκρη, το δεύτερο, μετά τα μεσάνυχτα, για ετοιμότητα στον Μαραθώνα γενικά, λόγω της δασικής φωτιάς.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θεσσαλονίκη: Ένοχος και στο Εφετείο ο καθηγητής που καταγγέλθηκε ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά μαθήτριες

Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό κρίθηκε καθηγητής γυμνασίου που κατέστη κατηγορούμενος ύστερα από καταγγελίες μαθητριών του ότι τις παρενοχλούσε σεξουαλικά κατά τη διάρκεια του σχολικο...

Φόρτωση άρθρων...