Παρασκευή
05 Ιουλίου 2024

Μεγάλη φωτιά στην Σταμάτα - Μηνύματα από το 112 για εκκενώσεις, «απομακρυνθείτε από Αμυγδαλέζα, Γαλήνη και Ροδόπολη» -Βελτιωμένη η κατάσταση στην Κερατέα

Εκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Ελλάδα

Σε εξέλιξη είναι επικίνδυνη πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι στην περιοχή της Σταμάτας στον Διόνυσο. Η πυρκαγιά καίει δασική έκταση και είναι κοντά σε σπίτια. Για την κατάσβεση της κινητοποιήθηκαν 22 πυροσβέστες με 1 πεζοπόρο τμήμα και 7 οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 6 αεροπλάνα και 3 ελικόπτερα. Παράλληλα εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής, που τους καλεί να είναι σε ετοιμότητα.

Παράλληλα, έκκληση έκανε η Δήμαρχος Διονύσου Κατερίνα Μαϊχόσογλου, να σταλούν περισσότερα εναέρια μέσα, διότι η φωτιά πλησιάζει σε σπίτια.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν από την Τροχαία: Στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λεωφ. Μαραθώνος στο ύψος της συμβολής της με την Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως στον Άγιο Στέφανο.

Εντωμεταξύ μήνυμα 112 στάλθηκε στους κατοίκους της περιοχής.

 

Φωτιά στην Κερατέα: Υπάρχουν 4 διαφορετικές εστίες -Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν οικισμοί, επιχειρούν 17 εναέρια μέσα 

 

Βελτιωμένη είναι η κατάσταση στην πυρκαγιά στην Πλάκα Κερατέας όπου το μεσημέρι είχαν σταλεί τρία μηνύματα του 112 για εκκενώσεις οικισμών ενώ κάηκαν και τρία σπίτια. Στην περιοχή έπνεαν πολύ ισχυροί άνεμοι ενώ σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία οι άνεμοι αναμένεται να υποχωρήσουν. Για την κατασβεσή της άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν κάποιες αναζωπυρώσεις μέσα σε χαράδρες. Η πυρκαγιά δεν είχε ενιαίο μέτωπο, αλλά 4 διαφορετικές εστίες. Οι ισχυρές επίγειες δυνάμεις (πάνω από 140 πυροσβέστες) επιχειρήσαν και στις 4 εστίες με συνεχείς ρίψεις των 17 εναέριων σε κάθε εστία.

Να υπενθυμίσουμε, ό,τι εκκενώθηκαν με ασφάλεια 6 οικισμοί. Τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, συνέδραμαν αστυνομία ΟΤΑ και στρατός (με μηχανήματα έργου).

Μήνυμα του 112 για φωτιά κοντά στο Αγρίνιο: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Αγγελοκάστρου απομακρυνθείτε» 

Φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη κοντά στο Αγρίνιο.

Το απόγευμα της Κυριακής εστάλη μήνυμα του 112 στους κατοίκους της περιοχής το οποίο ανέφερε:

«Δασική πυρκαγιά στην #Αιτωλοακαρνανία. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Αγγελοκάστρου Αιτωλοακαρνανίας απομακρυνθείτε προς Σταμνά. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών.» 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φεύγουν κατά κύματα οι αδειούχοι του Ιουλίου – Με μεγάλες πληρότητες αναχωρούν τα πλοία

Με πληρότητες που αγγίζουν το 100% αναχωρούν από τον Πειραιά τα πλοία προς τα νησιά, αφού οι πρώτοι αδειούχοι του Ιουλίου εγκαταλείπουν την Αθήνα προκειμένου να περάσουν μερικές ημ...

Φόρτωση άρθρων...