Παρασκευή
05 Ιουλίου 2024

Φωτιά στην Ύδρα: Ποινική δίωξη στους οκτώ από το Καζακστάν για ηθική αυτουργία σε εμπρησμό

Ελλάδα

Ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε εμπρησμό ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πειραιά σε βάρος των οκτώ ενηλίκων της παρέας από το Καζακστάν που επέβαινε στη θαλαμηγό «Περσεφόνη» μετά τη φωτιά στην Ύδρα.

Η παρέα που αφέθηκε να επιστρέψει στο Καζακστάν χωρίς καν να κληθεί να δώσει καταθέσεις, αποτελείται από ολιγάρχες της χώρας και μέλη των οικογενειών τους.

Για την υπόθεση διώκονται ποινικά τα μέλη του πληρώματος και κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά τις απολογίες τους πλοίαρχος και υποπλοίαρχος.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται έπειτα από την αποκάλυψη ότι η παρέα από το Καζακστάν βρισκόταν στην παραλία την ώρα που ξέσπασε η φωτιά αλλά και του εντοπισμού υπολειμμάτων από κροτίδες στη διάρκεια αυτοψίας που έγινε μόλις χθες στην παραλία του Αγίου Νικολάου.

O Αρχηγός της Πυροσβεστικής είχε ζητήσει εξηγήσεις από τα αρμόδια όργανα πριν την έρευνα των Εσωτερικών Υποθέσεων

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η αποχώρηση των επιβατών εκ της θαλαμηγού, που φέρεται να εμπλέκεται στην εκδηλωθείσα πυρκαγιά πευκοδάσους στην Ύδρα στις 26 Ιουνίου, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος ζήτησε ενημέρωση και εξηγήσεις από τα αρμόδια προανακριτικά όργανα του ΠΣ ως προς τις ενέργειες τους, εντός αποκλειστικής προθεσμίας 24 ωρών.

Οι εξηγήσεις ζητήθηκαν από τα αρμόδια όργανα του Πυροσβεστικού Σώματος πριν την εισαγγελική εντολή για διερεύνηση τυχόν ευθυνών των αρμόδιων προανακριτικών Αρχών (Πυροσβεστικής και Λιμενικού) από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ

Σε συνέχεια των ανωτέρω, ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής διαβίβασε το έγγραφο των απαντήσεων που έλαβε, προκειμένου να συνδράμει στην έρευνα της Διεύθυνσης της Εσωτερικών Υποθέσεων, καλώντας την ταυτόχρονα να του γνωστοποιήσει κάθε πόρισμά της προς άμεση απόδοση πειθαρχικών ευθυνών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πιερία: Εξουδετερώθηκε νάρκη στο Κίτρος

Νάρκη που είχε εντοπιστεί στη θαλάσσια περιοχή Αθερίδας Κίτρους στην Πιερία, εξουδετέρωσαν το πρωί της Πέμπτης στελέχη της Διοίκησης Υποβρύχιων Αποστολών του Πολεμικού Ναυτικού. ...

Φόρτωση άρθρων...