Κυριακή
08 Σεπτεμβρίου 2024

Φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας: Καίγεται πευκοδάσος - Τραυματίστηκαν πυροσβέστες (βίντεο)

Ελλάδα

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης σε δασική έκταση στο Σοφικό Κορινθίας, στην περιοχή Άγιος Βλάσσης, δίπλα στην Εθνική Οδό Επιδαύρου - Κορίνθου.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ στην επιχείρηση συμμετέχουν, πλέον, 120 πυροσβέστες, πέντε πεζοπόρα τμήματα, 32 οχήματα, 13 αεροσκάφη, 6 ελικόπτερα (τα δύο συντονιστικά), υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Παράλληλα, εστάλη μήνυμα από το 112, ζητώντας από τους κατοίκους του Σοφικού να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Ωστόσο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει για την ώρα άμεση απειλή για οικισμό.

Τραυματίστηκαν τρεις πυροσβέστες

Σύμφωνα με πληροφορίες δύο πυροσβέστες μεταφέρθηκαν με θλαστικά τραύματα στο νοσοκομείο, ενώ ένας ακόμη εποχικός πυροσβέστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ελαφρά εγκαύματα.

Οπως έγινε γνωστό νωρίτερα πυροσβέστες κινδύνεψαν κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της φωτιάς, ενώ ένα πυροσβεστικό όχημα υπέστη υλικές ζημιές.

sofiko

Οι Αρχές έχουν κλείσει τη λεωφόρο Επιδαύρου από τα Λουτρά Ωραίας Ελένης.

Κατά πληροφορίες, δεν απειλείται επίσης η κατασκήνωση που βρίσκεται στην περιοχή του Σοφικού.

«Η φωτιά ξεκίνησε από το δρόμο, πέρασε από ελαιώνα και μπήκε στο δάσος. Καίει μεγάλες εκτάσεις καλλιεργειών, ελιές, πεύκα. Επιχειρούν εναέρια μέσα, όλοι είναι παρόντες. Η φωτιά πηγαίνει προς Επίδαυρο, καθώς έχει αέρα» αναφέρουν άτομα, τα οποία βρίσκονται στην περιοχή που μαίνεται η φωτιά και συνδράμουν στην κατάσβεση.

Λόγω της πυρκαγιάς, πραγματοποιείται διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λεωφόρο Επιδαύρου και συγκεκριμένα από τη διασταύρωση Λουτρών Ωραίας Ελένης μέχρι τη διασταύρωση της Δήμαινας, με την κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων εναλλακτικών διαδρομών. Μάλιστα, για το θέμα αυτό εξέδωσε ανακοίνωση και ο Δήμος Τροιζηνίας Μεθάνων, αναφέροντας πως «η μετακίνηση προς τον Δήμο μας ή προς τον Ισθμό θα επιτρέπεται μέσω Ναυπλίου».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ηράκλειο: Βιασμό από τον 25χρονο πατριό της κατήγγειλε μια 13χρονη - Συνελήφθη και η μητέρα

Εφιαλτικές στιγμές καταγγέλλει ότι έζησε μία ανήλικη κοπέλα στο Ηράκλειο της Κρήτης από τον 25χρονο πατριό της. Σύμφωνα με πληροφορίες του patris.gr, το ανήλικο κορίτσι πέρασε τ...

Θρίλερ με αγνοούμενο από την Κοζάνη - Πήγε εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη και εξαφανίστηκε

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες, στην Κωνσταντινούπολη, για τον εντοπισμό ενός Έλληνα, ηλικίας 78 ετών, από τα Σέρβια, ο οποίος φέρεται να έχει εξαφανιστεί από το απόγευμα της Πέμ...

Χαρδαλιάς και Τζιτζικώστας μαζί στη ΔΕΘ

Συζήτησαν σε θερμό κλίμα για θέματα που αφορούν τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και τις επικείμενες θεσμικές αλλαγές που προωθεί η νέα «Χάρτα» Αυτοδιοίκησης της κυβέρνησης

Φόρτωση άρθρων...