Κυριακή
07 Ιουλίου 2024

Σκηνικό τρόμου και στην Αττική: Άνοιξαν οι ουρανοί, αστραπές, βροντές και πλημμύρες

Πάνω από 400 κεραυνοί έπεσαν στην Αττική μέσα σε δύο ώρες. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επικρατήσουν έως τις 9 το βράδυ, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.

Στην Αττική έφτασε νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης η ισχυρή κακοκαιρία που πλήττει από χθες μεγάλο τμήμα της χώρας. Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι χαλάζι έπληξε τη Δροσιά, τον Διόνυσο και την Εκάλη, ενώ στη συνέχεια η κακοκαιρία χτύπησε και άλλες περιοχές της Αττικής. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επικρατήσουν έως τις 9 το βράδυ, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.

Την σφοδρή χαλαζόπτωση ακολούθησε δυνατή καταιγίδα. Οι αυλές των σπιτιών έγιναν άσπρες από το πυκνό χαλάζι, ενώ η ορατότητα ήταν αρκετά περιορισμένη.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές. Πάνω από 400 κεραυνοί έπεσαν στην Αττική μέσα σε δύο ώρες. 

 

Λόγω της συσσώρευσης υδάτων έχει διακοπεί η κυκλοφορία στον παράδρομο της Νέας Εθνικής Οδού στο ύψος του Αγίου Στεφάνου προς Βαρυμπόμπη, ενώ η πλατεία στη Δροσιάς είναι κλειστή προς την Σταμάτα.

Πλημμύρες έχουν καταγραφεί στην περιοχή της Άνοιξης και τον Άγιο Στέφανο ενώ πυρκαγιές από κεραυνούς ξέσπασαν νωρίτερα σε Διόνυσο, Άγιο Στέφανο, Σταμάτα, Άνοιξη και Μαραθώνα, σημαίνοντας συναγερμό στην Πυροσβεστική.

Η κεραυνική δραστηριότητα είναι ήδη έντονη και χαρακτηριστική είναι η παρακάτω εικόνα που αποτυπώνει πριν λίγο την κεραυνική δραστηριότητα στην Αττική. Με άσπρο οι κεραυνοί που έπεφταν εκείνη τη στιγμή και με κίτρινο αυτοί που είχαν πέσει λίγη ώρα πριν.

keravnoi

Πού εκδηλώνονται καιρικά φαινόμενα

Στην Αττική, στις 15:00 το μεσημέρι, ασθενής βροχή υπήρχε στο Πόρτο Ράφτη, την Παλλήνη, τη Ραφήνα, το Κορωπί και στα Σπάτα. Νωρίτερα, ισχυρές βροχές είχαν σημειωθεί σε Διόνυσο, Άγιο Στέφανο και Σπάτα, ενώ χαλάζει έπεσε στον Άγιο Στέφανο. Βροχή έπεσε στις 16:00 το μεσημέρι και στην Ελευσίνα και λίγο αργότερα στο Πέραμα. τον Κορυδαλλό και το Φάληρο. 

Το μεσημέρι, η κακοκαιρία έπληξε και περιοχές της Πελοποννήσου, με ισχυρά φαινόμενα να εκδηλώνονται σε Νεμέα, Ισθμό, Άργος και Ξυλοκέριζα Κορίνθου. 

Βροχή έπεσε επίσης στην Αυλίδα, τη Χαλκίδα, τη Θήβα, τον Νέο Παλαμά Φθιώτιδας, την Αμφίκλεια και την Τραγάνα, ενώ πιο ασθενή ήταν τα φαινόμενα στην Άμφισσα, το Παλαιοχώρι, τον Παρνασσό, την Τανάγρα. Ισχυρή βροχή εκδηλώθηκε και στην Ελασσόνα.

Στον Άγιο Στέφανο το μεγαλύτερο ύψος βροχής

Σύμφωνα με το meteo.gr, από την κακοκαιρία, μέχρι τις πρώτες μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης, επηρεάστηκαν κυρίως τα βόρεια τμήματα του νομού.

Στην εικόνα που δημοσιεύτηκε παρουσιάζονται τα ύψη βροχής που κατέγραψαν οι σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών έως τις 14:00 περίπου.

Όπως προκύπτει από αυτή, το μεγαλύτερο ύψος βροχής καταγράφηκε στο σταθμό του Αγίου Στεφάνου και ήταν ίσο με 53 χιλιοστά. Μπορείτε να παρακολουθείτε την εξέλιξη του καιρού στην Αττική σε σχεδόν πραγματικό χρόνο στο «Μετεωρολογικό και Κλιματικό Παρατηρητήριο Αττικής».

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σύμφωνα με ενημέρωση:

«Λόγω συσσώρευσης υδάτων κλειστή για την κυκλοφορία των οχημάτων είναι υπόγεια διάβαση στον κόμβο Αγίου Στεφάνου στην ΝΟΕΑΛ».

Χτύπησε το 112 στην Αττική

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης το 112 ήχησε στα κινητά των κατοίκων της Αττικής, προειδοποιώντας για έντονα καιρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με το 112 και την ΕΜΥ, προβλέπονται ισχυρές καταιγίδες στην Αττική από το μεσημέρι έως και τις πρώτες βραδινές ώρες.

112

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γκάζι: «Μπράβος» νυχτερινού καταστήματος χτυπά με γκλοπ διερχόμενο ΙΧ - Συνελήφθη επί τόπου

Συνελήφθη τα ξημερώματα στο Γκάζι εργαζόμενος σε νυχτερινό κέντρο που χτύπησε με πτυσσόμενο γκλοπ διερχόμενο αυτοκίνητο. Ο δράστης ήταν διπλά άτυχος αφού εκείνη την ώρα ήταν σε εξέ...

Φόρτωση άρθρων...