Φωτιές εκδηλώθηκαν νωρίτερα στη Βόνιτσα, το Σουφλί και το Καναλάκι Πάργας. Με διάσπαρτες πύρινες εστίες βρίσκονται αντιμέτωπες οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε δασικές εκτάσεις στην περιοχή Ρούσσα Σουφλίου, στο Καναλάκι Πρέβεζας και στην περιοχή Πογωνιά του δήμου Ακτίου - Βόνιτσας.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Σουφλί επιχειρούν 33 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου της 7ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε., 13 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Παράλληλα, υπάρχει συνδρομή από μηχανήματα έργου και υδροφόρες Ο.Τ.Α. Τελευταίες πληροφορίες από την πυροσβεστική αναφέρουν ότι η φωτιά βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο.

Στο Καναλάκι Πρέβεζας εκδηλώθηκε πυρκαγιά το μεσημέρι της Τετάρτης και σε δασική έκταση και στο σημείο επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της  5ης ΕΜΟΔΕ, 15 οχήματα και 8 αεροσκάφη ενώ υπάρχει συνδρομή από μια υδροφόρα και 4 χωματουργικά μηχανήματα του δήμου Πάργας

Στο μεταξύ στο Κέντρο Υγείας Καναλακίου, μεταφέρθηκε ένας πυροσβέστης, ο οποίος ένιωσε δυσφορία κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της φωτιάς στο Καναλάκι της Πρέβεζας.

Ακόμα, σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε σε γεωργική έκταση το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή Πογωνιά, του δήμου Ακτίου – Βόνιτσας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 12.15 και δεν απειλεί κατοικίες.

Από ξηράς και αέρος δίνεται μάχη με τις φλόγες, προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά. Για την κατάσβεσή της έσπευσαν 44 πυροσβέστες, με 3 ομάδες πεζοπόρων από 5η και 6η Ε.ΜΟ.Δ.Ε., 10 οχήματα, 6 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Παράλληλα, υπάρχει συνδρομή από υδροφόρες Ο.Τ.Α. και μηχανήματα έργου.