Κυριακή
08 Σεπτεμβρίου 2024

Πύρινα μέτωπα σε Λάρισα, Πέλλα, Κιλκίς και Λιβαδειά – Μηνύματα από το 112 (Videos&Photos)

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για τρεις φωτιές που ξέσπασαν σε Λάρισα, Πέλλα και Κιλκίς. 
Το μεσημέρι φωτιά εκδηλώθηκε στη Λάρισα στην Περιφερειακή Οδό στο ύψος των ΤΕΙ.

Στο σημείο υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας με τις φλόγες να βρίσκονται δίπλα στον δρόμο, σύμφωνα με το Onlarrisa.gr. Πυκνοί καπνοί έχουν σκεπάσει τον ουρανό στη μισή πόλη.

Αυτή την ώρα η πυρκαγιά εξαπλώνεται προς τις Εργατικές Κατοικίες του Αγίου Θωμά. Ακόμα, εστάλη μήνυμα από το 112 το οποίο αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στον Άγιο Θωμά Λάρισας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή απομακρυνθείτε προς την πόλη της Λάρισας».

Νωρίτερα το μεσημέρι της Παρασκευής, ξέσπασε πυρκαγιά στον επαρχιακό δρόμο Λάρισας – Αμπελώνα όπου καίγονται υπολείμματα καλλιεργειών τα οποία βρίσκονται σε αγροτική έκταση. Για την κατάσβεση εκεί επιχειρούν την παρούσα στιγμή επτά οχήματα της Πυροσβεστικής με δεκατέσσερις άνδρες, ενώ δυνάμεις της Τροχαίας ρυθμίζουν την κυκλοφορία.

<iframe width="823" height="463" src="https://www.youtube.com/embed/cSJkp5DjfYQ" title="Μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή του Αγίου Θωμά (4)" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" referrerpolicy="strict-origin-when-cross-origin" allowfullscreen></iframe>
φωτιά στη Λάρισα
φωτιά στη Λάρισα
Φωτιές σε Λάρισα

Μήνυμα του 112 και για τη φωτιά στην Πέλλα – «Παραμείνετε σε ετοιμότητα»

Προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 έλαβαν και οι κάτοικοι στο Ελευθεροχώρι της Πέλλας, όπου ξέσπασε φωτιά το μεσημέρι της Παρασκευής.

«Ενεργοποίηση. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Ελευθεροχωρίου Πέλλας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», επισημαίνεται στο μήνυμα που έλαβαν κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής.

Η πυρκαγιά μαίνεται σε αγροτοδασική έκταση. Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 28 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 2ης ΕΜΟΔΕ, 10 οχήματα και δύο αεροσκάφη.

Κιλκίς: Μήνυμα από το 112, σηκώθηκαν και εναέρια μέσα

Δασική φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Χέρσο Κιλκίς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πυρκαγιά μαίνεται κοντά στο χωριό Χέρσο και ήδη οι κάτοικοι και οι επισκέπτες ενημερώθηκαν μέσω του 112 για την φωτιά και καλούνται να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

«Ενεργοποίηση. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Χέρσο Κιλκίς. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» γράφει το μήνυμα του 112 που εστάλη πριν από λίγο στους κατοίκους της περιοχής.

Στο έργο της κατάσβεσης της φωτιάς έχουν ριχτεί 34 πυροσβέστες με 16 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη. Πρόκειται να μεταβεί στην περιοχή ακόμη ένα πεζοπόρο τμήμα και συνδρομή παρέχουν φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με μηχανήματα έργου.

Στο σημείο πνέουν άνεμοι έντασης 3-4 μποφόρ, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική.

Λιβαδειά: Μεγάλη φωτιά στο Ακόντιο 

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε και στη Λιβαδειά. Η φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε χαμηλή βλάστηση στο Ακόντιο. Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν 30 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 4ης ΕΜΟΔΕ και 18 οχήματα.

Από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη. Συνδρομή υπάρχει από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σύμφωνα με το tvstar, υπάρχει φόβος για επέκταση της φωτιάς στην κοινότητα Διονύσου του δήμου Ορχομενού.

Λιβαδειά: Μεγάλη φωτιά στο Ακόντιο
Λιβαδειά: Μεγάλη φωτιά στο Ακόντιο

Δύο πυρκαγιές σε περιοχές της Θεσσαλονίκης

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στην περιοχή των Βασιλικών, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 15:00 και καίει ξερά χόρτα. Στο σημείο επιχειρούν για την κατάσβεση οκτώ οχήματα με 16 πυροσβέστες. Επιπλέον, συνδράμουν και υδροφόρα οχήματα του δήμου Θέρμης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και δεύτερη φωτιά σε περιοχή της Θεσσαλονίκης που ξέσπασε περίπου στις 2 το μεσημέρι σε χορτολιβαδική έκταση κοντά στη Νέα Απολλωνία του δήμου Βόλβης. Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στη φυλακή οι δύο Κρητικοί που κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό του Ελληνοκαναδού

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οι δύο κατηγορούμενοι για τον ξυλοδαρμό του 49χρονου Ελληνοκαναδού, τα ξημερώματα της 16ης Ιουλίου στο κέντρο του Η...

Φόρτωση άρθρων...