Δευτέρα
16 Σεπτεμβρίου 2024

Φρέντι Μπελέρη μέσα από τη φυλακή: «Δεν θα προδώσω όσους με εξέλεξαν δήμαρχο»

Ελλάδα

Βήμα πίσω δεν κάνει ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμμάρας, Φρέντι Μπελέρης μιλώντας στο ΟPEN μέσα από την φυλακή. 

«Δεν θα προδώσω όσους με εξέλεξαν Δήμαρχο». Αυτά ήταν μερικά από τα λόγια του Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος παραμένει στη φυλακή εδώ και δέκα μήνες μετά από την καταδίκη του, από Αλβανικό Δικαστήριο.

«Όχι μόνο δεν πέρασε από το μυαλό μου να παραιτηθώ, αλλά θεωρώ μεγάλη προσβολή και ατιμία προς τον κόσμο που με στήριξε, την ομάδα μας η οποία οργάνωσε και πάλεψε, να έρθουμε στη διοίκηση του Δήμου», είπε ο εκλεγμένος δήμαρχος της Χειμάρρας, αφού αποκάλυψε ότι δέχθηκε πρόταση από το περιβάλλον του Έντι Ράμα, με αντάλλαγμα την ελευθερία του.

Πρόσθεσε ότι «δεν έχει να κάνει με μένα προσωπικά έχει να κάνει με το πως θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας στον Δήμο, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθώ την παραίτησή μου».

Κλείνοντας, είπε: «να καθαρογραφεί η απόφαση να την πάρουμε στα χέρια μας και να καταθέσουμε προσφυγή στο Εφετείο. Περιμένουμε να τελεσιδικήσουν όλες οι αποφάσεις στο Αλβανικό Δικαστήριο, με σκοπό να πάμε στο Στρασβούργο να βρούμε το δίκιο μας».

Ο αδελφός του κ. Μπελέρη εξέφρασε φόβο ότι και η δεύτερη δίκη για την έφεση που θα ασκήσει θα είναι καταδικαστική.

Ο Φρέντι Μπελέρης δεν συνελήφθη, απήχθη

Την άποψη πως ο Φρέντι Μπελέρης «απήχθη» και δεν συνελήφθη, εκφράζει ο πρώην πρόεδρος της Αλβανίας και αρχηγός του κόμματος «Ελευθερία», Ιλίρ Μέτα.

Σε ερώτηση της Αναστασίας Αργυριάδου για το πώς θα σχολίαζε την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Φρέντι Μπελέρη απάντηση: «Δεν είναι Ειδικό Δικαστήριο. Είναι πολιτικό δικαστήριο του Ράμα. Ο Μπελέρης δεν συνελήφθη. Ο Μπελέρης απήχθη. Και όλοι ξέρουν ότι τα πάντα είναι κατασκευασμένα γιατί ο πρωθυπουργός έδωσε συνέντευξη λίγες ώρες πριν τον απαγάγει η αστυνομία, προειδοποιώντας ότι θα τον κυνηγήσει προσωπικά».

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Διοικήτρια ΕΟΠΥΥ: Έτσι «ξεσκεπάστηκε» το κύκλωμα με τις εικονικές συνταγογραφήσεις

Δικαστικώς θα κινηθεί η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και για τη διασφάλιση των συμφερόντων του, με αφορμή την απάτη που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, ενώ ανεξάρτητα με την αποστολή των υποθ...

Καιρός: Έρχονται βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ημέρες - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Σε νέο κλοιό κακοκαιρίας αναμένεται να βρεθεί η χώρα μας τις επόμενες ημέρες καθώς έρχονται νέος γύρος βροχοπτώσεων που θα επηρεάσει τη χώρα μας. Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος Γιά...

Ευλογιά πιθήκων: Έξι εμβολιαστικά κέντρα στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της νόσου

Έξι εμβολιαστικά κέντρα έχουν δημιουργηθεί στην Ελλάδα για την ευρύτερη γεωγραφική κάλυψη των αναγκών εμβολιασμού έναντι της νόσου Mpox. Ο εμβολιασμός έναντι του ιού mpox δεν αφ...

Φόρτωση άρθρων...