Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Φθιώτιδα: Έκαναν έργα και ανακάλυψαν τυχαία αρχαίο τάφο

Ελλάδα

Aρχαίος τάφος εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια των εργασιών για το αποχετευτικό του παραλιακού μετώπου του Δήμου Στυλίδας, στη Φθιώτιδα. Από χθες οργίαζαν οι φήμες που έκαναν λόγο για εύρεση λιρών σε περιοχή του Αχινού – Καραβομύλου, κατά τη διάρκεια εργασιών αποχέτευσης. Ωστόσο, η αλήθεια απέχει πολύ από τις πληροφορίες που διακινούσαν ορισμένοι, οι οποίοι φαίνεται ότι θυμήθηκαν παλαιότερες ιστορίες που συνοδεύουν την ευρύτερη περιοχή.

Στον Δήμο Στυλίδας γίνονται εργασίες, στο πλαίσιο του έργου για την κατασκευή δικτύων αποχέτευσης οικισμών Καραβόμυλου, Αχινού, Παραλίας Ραχών, Ραχών, Αυλακίου και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων (ΕΕΛ) του Δήμου.

Πληροφορίες της ιστοσελίδας LamiaReport, αναφέρουν κατά τη διάρκεια των εργασιών στην περιοχή του Καραβομύλου, το πρωί της Τετάρτης, ένα μηχάνημα έργου αποκάλυψε πέτρινο τάφο και ειδοποιήθηκε η αρμόδια αρχαιολογική υπηρεσία.

Πρόκειται για έναν πέτρινο τάφο που ήταν καλυμμένος από λάσπη και εντός αυτού εντοπίστηκαν οστά και δύο αγγεία. Η ηλικία τους αναμένεται να προσδιορισθεί και να ανακοινωθεί από τους αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας – Ευρυτανίας που μετέβησαν στο σημείο.

Ο τάφος εντοπίστηκε στον κεντρικό δρόμο πλησίον της νησίδας που οδηγούσε στην παλιά εθνική.

Τα ευρήματα δεν πρόκειται να επηρεάσουν την εξέλιξη του έργου που συνεχίζεται σε άλλο σημείο κανονικά.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δολοφονία Κατσουρή: Αντιμέτωποι με κακούργημα 5 αστυνομικοί για την είσοδο των Κροατών οπαδών στην Ελλάδα

Αντιμέτωποι με το κακούργημα της έκθεσης σε κίνδυνο με ενδεχόμενο δόλο είναι πέντε αστυνομικοί, οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για την οργανωμένη έλευση των Κροατών οπαδών στην Ελλάδα, γ...

Φόρτωση άρθρων...