Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Γιούνκερ: Η Ελλάδα θα πρέπει να δώσει στον λαό της ένα κράτος πιο οργανωμένο

Ελλάδα

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 12:00 το μεσημέρι η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός καλωσόρισε τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο Μέγαρο Μαξίμου στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης σημειώνοντας ότι «καλωσορίζω έναν αληθινό φίλο της Ελλάδας και έναν αληθινό υποστηρικτή της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο κ. Γιούνκερ επισκέπτεται την Ελλάδα σε μια κρίσιμη στιγμή, όχι τόσο για την Ελλάδα αλλά για την Ευρώπη, αλλά κάθε φορά που είναι κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη είναι και κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα.

«Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να ανταλλάξουμε σκέψεις για το πώς θα σταθεροποιήσουμε αυτή την ειλικρινή σχέση ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την Κομισιόν».

«Η Ελλάδα μπορεί να γυρίσει σελίδα και να σχεδιάσει τις δομικές αλλαγές που χρειάζονται ώστε να οδηγηθούμε σε μια δίκαιη ανάπτυξη».

«Ελπίζω και είμαι βέβαιος ότι με την ίδια σοφία που κινηθήκαμε πέρυσι με την ίδια σοφία θα κινηθούμε στο εξής ώστε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να οικοδομήσουμε μια καλύτερη Ευρώπη για το μέλλον των λαών μας», πρόσθεσε.

«Την πρώτη φορά οι συνθήκες ήταν πολύ πιο δύσκολες, γιατί η Ελλάδα δεν ήταν στον σωστό δρόμο και γιατί η Ευρώπη όπως και η Ελλάδα είχε κάνει λάθη» σημείωσε από την πλευρά του ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Συναντηθήκαμε μέρα και νύχτα για να αμβλύνουμε τις γωνίες.. Η Ελλάδα πλέον βρίσκεται στον σωστό δρόμο, ακόμα και η ανεργία σημειώνει πτώση. Θα ήθελα να συνεχίσουμε προς την ίδια κατεύθυνση, διότι έχουν ληφθεί οι απαραίτητες αποφάσεις, εκταμιεύονται τα κονδύλια προς την Ελλάδα και γι'α υτό είμαι πολύ ευχαριστημένος. Οι προσπάθειες της Ελλάδας δεν είναι τίμημα που πρέπει να καταβάλει στις Βρυξέλλες», επανέλαβε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Τσαντίζομαι όταν βάζουμε στο ίδιο καζάνι τον όρο Βρυξέλλες και τον πρόεδρο της ΕΕ. Θέλω οι Έλληνες να έχουν την ιδιοκτησία των προγραμμάτων που εφαρμόζουν» τόνισε.

«Ομως εσείς και εγώ εργαζόμαστε για τους νέους που αποτελούν την ελπίδα του ελληνικού λαού, διότι η Ελλάδα ήταν και θα παραμείνει ένα σπουδαίο έθνος. Θα πρέπει λοιπόν να δώσει στον λαό της ένα κράτος πιο οργανωμένο. Ξέρω ότι έχετε δεσμευθεί σε αυτή την κατεύθυνση» πρόσθεσε.

«Επίσης πρέπει να συζητήσουμε για το θέμα της μετανάστευσης. Οφείλω να εκφράσω τον θαυμασμό μου για τον ελληνικό λαό. Ενας απλός παρατηρητής δεν μπορεί να αντιληφθεί το μεγάλο βάρος που κλήθηκε να σηκώσει η Ελλάδα. Ζητώ σεβασμό στην αξιοπρέπεια των Ελλήνων».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...