Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του ομαδικού, άγριου ξυλοδαρμού της 14χρονης στη Γλυφάδα. Η Αστυνομία αναζητά έναν νεαρό με τατουάζ στον λαιμό, ενώ ταυτοποιήθηκε και ένα τρίτο άτομο που συμμετείχε στην επίθεση, μία 16χρονη

Την ίδια ώρα, οι γονείς των δύο μαθητριών που συνελήφθησαν δίνουν άλλη τροπή στην υπόθεση, καταγγέλλοντας πως η 14χρονη έκανε bullying στα παιδιά τους. 

Όπως ανέφερε η μητέρα της μίας από τις δύο μαθήτριες, η κόρη της είναι άριστη μαθήτρια και δεν έχει δώσει ποτέ δικαίωμα για ανάλογες συμπεριφορές στο παρελθόν. 

«Το παιδί μου δεν εμπλέκεται πουθενά. Υπάρχουν βίντεο που το αποδεικνύουν. Η αλήθεια θα λάμψει», είπε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star. 

Οι γονείς της δεύτερης μαθήτριας που συνελήφθη, μιλώντας στο «Μακελειό», ισχυρίστηκαν πως όλα ξεκίνησαν στις 7 Σεπτεμβρίου, όταν και η 14χρονη κατήγγειλε ότι οι δύο μαθήτριες της επιτέθηκαν πρώτη φορά. 

«Στις 7 Σεπτεμβρίου η 14χρονη επιτέθηκε στην κόρη μας και εκείνη απάντησε γιατί προκλήθηκε. Υπάρχει βίντεο από εκείνη την ημέρα που την δέρνει. Στη συνέχεια η 14χρονη έβριζε την κόρη μας μέσω stories και βίντεο. Μπορεί να τα έχει σβήσει, αλλά η αστυνομία μπορεί να τα ανακτήσει. Το κινητό της κόρης μας είναι στη διάθεση των αρχών να το ερευνήσουν, αλλά να ανοιχτεί και το τηλέφωνο της 14χρονης», είπε ο πατέρας της άλλης ανήλικης. 

Αναζητούν ενήλικα με τατουάζ

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ένας εργαζόμενος στη Δημοτική Αστυνομία είδε τον 18χρονο να παρακινεί τις ανήλικες μαθήτριες να χτυπήσουν τη 14χρονη. Όταν τον ρώτησε γιατί το έκανε αυτό, δέχθηκε και εκείνος επίθεση. 

Ο εργαζόμενος έκανε καταγγελία στην αστυνομία, η οποία συνέλαβε δύο μαθήτριες που αναγνώρισε η 14χρονη και τους γονείς τους. Οι δύο μαθήτριες της είχαν επιτεθεί και στο παρελθόν και της είχαν κάνει bullying.

Το βράδυ του Σαββάτου η 14χρονη είχε πάει στη Γλυφάδα με την παρέα της. Κάποιος της είπε ότι την έψαχναν οι συμμαθήτριές της, οι οποίες την παρέσυραν σε ένα απομονωμένο στενό κι εκεί της επιτέθηκαν. 

Αρχικά την έβρισαν και την απείλησαν και στη συνέχεια άρχισαν να τη χτυπούν με γροθιές στο πρόσωπο και κλωτσιές. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου πέρα από τις δύο μαθήτριες που συνελήφθησαν έχει ταυτοποιηθεί και μια 16χρονη. 

Οι δύο 14χρονες συνελήφθησαν για συμμετοχή στο περιστατικό εντός των ορίων του Αυτοφώρου μαζί με τους γονείς τους, σχηματίστηκε κανονικά δικογραφία και στη συνέχεια με εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι.

«Η 16χρονη, που ταυτοποιήθηκε, φαίνεται να κατάφερε τα χτυπήματα στο ανήλικο κορίτσι, σύμφωνα με τη μαρτυρία», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως εξήγησε σε τέτοια περιστατικά σχηματίζεται κανονικά δικογραφία, ωστόσο έχει να κάνει με ανήλικα παιδιά: «Είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώνουμε τον εισαγγελέα, όπως κάνουμε κάθε φορά, αναμένουμε και την ιατροδικαστική εξέταση του παιδιού, η οποία θα περιέλθει στην προανακριτική δικογραφία, να τη διαβιβάσουμε στον εισαγγελέα και να διατάξει σχετικά.»

Η αιτία της επίθεσης κατά της 14χρονης

Αναφορικά με την αιτία της επίθεσης κατά της 14χρονης, η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ, είπε πως δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος. «Είναι ασήμαντες οι αφορμές σε όλα τα περιστατικά» υπογράμμισε η εκπρόσωπος της Αστυνομίας.

«Δυστυχώς, βλέπουμε έντονα κάποια περιστατικά με το άνοιγμα των σχολείων, βέβαια δεν είναι περιστατικά που συμβαίνουν εντός των σχολείων», τόνισε μεταξύ άλλων η Κωνσταντία Δημογλίδου.

Ακόμα, προανήγγειλε ότι σε λίγες μέρες θα αρχίσει να λειτουργεί η νέα εφαρμογή Save Youth, κάτι αντίστοιχο με το panic button για παιδιά και γονείς.