Προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με αφορμή τα βίντεο που έχουν αναρτηθεί στα social media με απειλητικές αναφορές για τον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για τα βίντεο μίσους στη σκιά του ξυλοδαρμού της ανήλικης στη Γλυφάδα θα διερευνηθούν τα πλημμελήματα της  παραβίασης προσωπικών δεδομένων και της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων (ΠΚ άρθρο 184).

Η διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης ανατέθηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενώ θα αναζητηθούν ποιοι είναι οι κάτοχοι των λογαριασμών στα social media.

Νωρίτερα, η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος είχε παρέμβει αυτεπάγγελτα για το ζήτημα.

Όπως έγινε γνωστό, έχει ξεκινήσει αυτεπάγγελτη έρευνα για την ταυτοποίηση των ατόμων που εμπλέκονται στο περιστατικό, καθώς και για την αποκάλυψη των στοιχείων των διαχειριστών των προφίλ που σχετίζονται με τις αναρτήσεις.

Τα ευρήματα της έρευνας διαβιβάζονται στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ παράλληλα έχουν κινηθεί οι διαδικασίες ενημέρωσης της.

Ανήλικοι έχουν ανεβάσει φωτογραφίες των 14χρονων κοριτσιών που φέρονται να πρωταγωνίστησαν στην επίθεση, τα ονοματεπώνυμά τους, τους αριθμούς των κινητών τους τηλεφώνων ακόμη και χάρτες με τις διευθύνσεις τους και τα σχολεία που φοιτούν, προκειμένου να τις εντοπίσουν αυτόκλητοι «εκδικητές».