Τετάρτη
03 Ιουλίου 2024

Γυναικοκτονία στην Αλεξανδρούπολη: Ξέσπασμα της κόρης της 73χρονης - «Είχαμε προειδοποιήσει»

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία από την άγρια γυναικοκτονία μίας 73χρονης γυναίκας, την οποία δολοφόνησε ο 81χρονος άνδρας της. «Δεν έχω ιδέα (πώς έγινε), εγώ το μόνο που ξέρω είναι ότι η αστυνομία και ο εισαγγελέας δεν έκαναν καλά την δουλειά τους, ενώ τους είχαμε πει, τους είχαμε προειδοποιήσει. Απ’ ότι ξέραμε, ο πατέρας μου είχε κάποια θέματα», τόνισε η κόρη του θύματος μιλώντας με λυγμούς και σπαρακτική φωνή στο Mega απευθύνοντας το δικό της κατηγορώ κατά των αρχών.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που εξέτασε το άψυχο σώμα της 73χρονης, η γυναίκα δέχθηκε δώδεκα μαχαιριές, ενώ είχε υποστεί εσωτερική και εξωτερική αιμορραγία. Όπως είπε η γυναίκα έχασε πάρα πολύ αίμα ενώ ο θάνατός της ήταν ακαριαίος.

Την ίδια ώρα, νέα στοιχεία έρχονται στο φως αναφορικά με τον 81χρονο γυναικοκτόνο της Αλεξανδρούπολης. Σύμφωνα με πληροφορίες στο ενημερωτικό της ΕΛ.ΑΣ αναφέρεται ότι στις 5 Ιουνίου ο ηλικιωμένος απασχόλησε τις αρχές καθώς κατηγορήθηκε για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος του εγγονού του. Ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα.

«Γίνεται μνεία ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση η σύζυγός του και η κόρη του ζήτησαν μέσω του Αξιωματικού Υπηρεσίας του ΑΤ Αλεξανδρούπολης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης τη ψυχιατρική του εξέταση, πλην όμως ο Εισαγγελέας έκρινε ότι την παρούσα στιγμή δεν κρίνεται σκόπιμη η παραπομπή του για ψυχιατρική εξέταση και θα κριθεί» ανέφερε το ενημερωτικό της Αστυνομίας.

Λίγες μέρες μετά και συγκεκριμένα στις 16 Ιουνίου ο 81χρονος κάλεσε από το σπίτι του στην αστυνομία κάνοντας λόγο για την ύπαρξη προβλήματος ανάμεσα στον ίδιο, τη σύζυγό του και την κόρη του. Σε πολύ λίγη ώρα έφτασε στο σημείο περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ με το ζευγάρι να αναφέρει ότι υπήρξε φραστικό επεισόδιο «λόγω μη λήψεως φαρμακευτικής αγωγής του συζύγου».

Το χρονικό της νέας γυναικοκτονίας

Σοκ προκαλεί η άγρια δολοφονία που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στην Αλεξανδρούπολη. Ένας 81χρονος άνδρας σκότωσε την 73χρονη σύζυγό του με κατσαβίδι και στη συνέχεια αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει πίνοντας χλωρίνη. Οι αρχές ειδοποιήθηκαν από γείτονες στην οδό Πλωτινουπόλεως, οι οποίοι άκουσαν φασαρία και κραυγές από την κατοικία του ζευγαριού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά τις 9 το πρωί, γείτονας είδε τον ηλικιωμένο να βγαίνει στον μπαλκόνι και να φωνάζει «Σκότωσα τη γυναίκα μου». Όταν η αστυνομία έφτασε στο σημείο, βρήκε την 73χρονη γυναίκα νεκρή και τον 80χρονο άνδρα σε άσχημη κατάσταση λόγω της απόπειρας αυτοκτονίας του. Ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης (ΠΓΝΑ), όπου νοσηλεύεται.

Οι Αρχές διεξάγουν εντατικές έρευνες για να διαλευκάνουν τις ακριβείς συνθήκες και τα κίνητρα πίσω από το τραγικό αυτό περιστατικό. Σύμφωνα με τους περίοικους, υπήρχαν συνεχώς καυγάδες μεταξύ του ηλικιωμένου ζευγαριού, αλλά κανείς δεν περίμενε να φτάσει η κατάσταση στην ανθρωποκτονία Αρχικά, κυκλοφόρησαν πληροφορίες που ανέφεραν ότι το ζευγάρι ανήκε στην κοινότητα των Ρομά, αλλά τελικά διευκρινίστηκε ότι αυτό δεν ισχύει. 

Οι έρευνες συνεχίζονται για να αποκαλυφθούν όλες οι λεπτομέρειες της υπόθεσης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εύβοια: Φωτιά στη Νέα Αρτάκη

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας. Οι φλόγες δασική έκταση. Η φωτιά ξέσπασε στο χωριό Βατώντα, κοντά στο γήπεδο. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυρο...

Τέσσερις προσαγωγές για την φωτιά στα Γλυκά Νερά - Ερευνούν αν ξεκίνησε από την πτώση drone

Σε τέσσερις προσαγωγές έχουν προχωρήσει οι Aρχές για τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στα Γλυκά Νερά. Πληροφορίες αναφέρουν οι προσαχθέντες πετούσαν ένα drone, το οποίο όμως έπε...

Φόρτωση άρθρων...