Παρασκευή
05 Ιουλίου 2024

H Ελλάδα δημιουργεί Εθνικό Σύστημα Ανίχνευσης Δασικών Πυρκαγιών

Ελλάδα

Εθνικό Σύστημα Ανίχνευσης Δασικών Πυρκαγιών δημιουργεί η Ελλάδα. Eίναι η πρώτη χώρα παγκοσμίως που θα διαθέτει εθνικό δορυφορικό σύστημα εντοπισμού φωτιάς.

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοίνωσε την επένδυση σε τέσσερις δορυφόρους θερμικής απεικόνισης και σε σύστημα ανίχνευσης δασικών πυρκαγιών της εταιρείας OroraTech για τη δημιουργία ενός εθνικού συστήματος εντοπισμού και αντιμετώπισης της φωτιάς, πρωτοποριακού σε διεθνές επίπεδο.

Μαζί με μία κοινοπραξία από Έλληνες υπεργολάβους, η OroraTech θα παραδώσει ένα σύστημα διαχείρισης δασικών πυρκαγιών που θα περιέχει επίγεια συστήματα και υπηρεσίες επεξεργασίας, καθώς και ένα σμήνος δορυφόρων θερμικής απεικόνισης για την παρακολούθηση του συνόλου της επικράτειας για πιθανές εστίες πυρκαγιάς.

Το έργο θα υλοποιηθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος και θα καθοδηγείται από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Ελληνικό Κέντρο Διαστήματος.

Η επένδυση, ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, προσφέρει μία άμεση λύση για την καταπολέμηση της αυξανόμενης συχνότητας και έντασης των δασικών πυρκαγιών.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λασίθι: Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα πήρε ο 32χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε τον μπατζανάκη του

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι πήρε ο 32χρονος, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο. Νωρίτερα, ο δράστη...

Τρόμος για 13χρονη στην Κάσο: 28χρονος μπήκε να κλέψει και προσπάθησε να τη βιάσει ενώ κοιμόταν

Τον τρόμο βίωσε μια 13χρονη μέσα στο σπίτι στην Κάσο την περασμένη Παρασκευή, όταν ένας 28χρονος Ρομά μπήκε στην οικία για να κλέψει και αποπειράθηκε να τη βιάσει την ώρα που κοιμό...

Φόρτωση άρθρων...