Η ανάθεση το 2016 στην τότε 28χρονη Κατερίνα Νοτοπούλου της διεύθυνσης του νεοσύστατου πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη δημιούργησε μεγάλο ντόρο.
Δεν ήταν μυστικό, άλλωστε, ότι η νεαρή ψυχολόγος δεν διατηρούσε καλές σχέσεις, ακόμα και με πρωτοκλασάτα στελέχη της τοπικής οργάνωσης του κόμματος.
Από την πρώτη στιγμή, όμως, κατέστη εμφανές ότι το Μέγαρο Μαξίμου δεν προβληματίστηκε για τα παράπονα στην Ηρώδου του Αττικού για την τοποθέτησή της.
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός διαμήνυσε στους διαφωνούντες ότι «αρέσει δεν αρέσει», αυτή θα αποτελούσε από τότε και στο εξής το πρόσωπο-«κλειδί» της κυβέρνησης στη Θεσσαλονίκη.
Η υποστήριξή του ήταν έμπρακτη. Εκτός από τις πολυάριθμες προσωπικές επισκέψεις του στην Θεσσαλονίκη αρνιόταν κατ’ εξακολούθηση να έρχεται σε επαφή με τοπικούς παράγοντες, παραπέμποντάς τους στην Νοτοπούλου.
Κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης, όπως ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, επίσης φρόντιζαν να ενδυναμώνουν το προφίλ της με δημόσιες εμφανίσεις μαζί της, αλλά και αποθεωτικές παρεμβάσεις για το έργο και την παρουσία της. Ποιος θα ξεχάσει τα νυχτοπερπατήματα του Βερναρδάκη, στα οποία περιέγραφε την «εντυπωσιακή κομματική πορεία της νεαρής διευθύντριας»;
Για την ενίσχυση του προφίλ της, μάλιστα, επιστρατεύθηκε, μετά από εντολές άνωθεν, και ο βουλευτής Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, παρ’ ότι οι κακές γλώσσες λένε ότι είχε παράπονα από την τέως προστατευόμενή του. Και αυτό επειδή, όταν είχε κατέβει υποψήφιος δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, στις εκλογές του 2010, λέγεται ότι εκείνη τον είχε επισκιάσει.
Όπως και να έχει, η νεαρή διευθύντρια ήταν πλέον παντοδύναμη με τις ευλογίες του Μεγάρου Μαξίμου. Ενδεικτικό της επιρροής της ήταν η παντελής απομόνωση της υπουργού Μαρίας Κόλλιας-Τσαρουχά, η οποία, όταν επιχείρησε να παραπονεθεί, βρήκε κλειστές πόρτες…
Η ίδια, μάλιστα, λέγεται ότι περίμενε εδώ και μήνες την αντικατάστασή της, λέγοντας σε φίλους και συνεργάτες ότι έτσι κι αλλιώς «η παρουσία της ήταν προσχηματική, καθώς η Κατερίνα ήταν που λειτουργούσε εδώ και μήνες ως υπουργός, αφήνοντας την ίδια στην απ’ έξω».
Για ένα μικρό διάστημα πάντως λέγεται ότι η νεαρή Κατερίνα φλέρταρε και με το Δήμο της Θεσσαλονίκης. Όταν, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε το χρίσμα στον Γιάννη Μπουτάρη, καθώς οι μυστικές δημοσκοπήσεις της έδιναν ασήμαντο ποσοστό, η υπουργοποίησή της είχε ήδη δρομολογηθεί.
Εξάλλου, η Κατερίνα Νοτοπούλου είναι από τα άτομα που αναμένεται να ριχθούν στον επικείμενο προεκλογικό αγώνα. Το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου ήδη την προετοιμάζει για τις συνεντεύξεις και τις δημόσιες παρεμβάσεις που θα πραγματοποιήσει στο προσεχές μέλλον.
Η Κατερίνα ΝοτοπούλουΓεννήθηκε το 1988, σπούδασε Ψυχολογία στο ΑΠΘ και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας.
Είχε διατελέσει μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ. Ηταν υποψήφια βουλευτής στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 και είχε λάβει 10.169 ψήφους, καταλαμβάνοντας τη 16η θέση ανάμεσα στους 20 υποψηφίους.
Το 2014 φημολογήθηκε ότι θα κατέβει υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ρόλο που ανέλαβε τελικά ο έμπειρος Τριαντάφυλλος Μηταφίδης. Χάρη στον κ. Μηταφίδη, η Κατερίνα Νοτοπούλου -επί Μπουτάρη δημάρχου- προσελήφθη ως συμβασιούχος στην καθαριότητα του δήμου Θεσσαλονίκης, το καλοκαίρι του 2012.
Θεωρείται βέβαιο ότι δεν εργάστηκε ποτέ εκεί, αλλά αξιοποιήθηκε στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ.
Το περήφανο βλέμμα του πρωθυπουργού για το «πουλέν» του, στη χθεσινή ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, και η ιδιαίτερη αδυναμία που δείχνει να της έχει σηματοδοτούν για την Κατερίνα Νοτοπούλου την έναρξη πραγματικής καριέρας στον ΣΥΡΙΖΑ.
Κάποιοι λένε ότι θα μπορούσε να είναι υποψήφια δήμαρχος, περιφερειάρχης, υποψήφια βουλευτής στην Α' ή τη Β' Θεσσαλονίκης.