Πέμπτη
19 Σεπτεμβρίου 2024

Η απόλυτη παράνοια: Υπέρ των αγροτικών μπλόκων ο Παρασκευόπουλος

Ελλάδα

Υπέρ της κινητοποίησης των αγροτών υπό τη μορφή μπλόκων τάχθηκε την Πέμπτη στο Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, δεσμευόμενος στον βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Γκιόγκα ότι θα εξετάσει με ποιο τρόπο το υπουργείο -μετά και την ελάφρυνση των προβλεπόμενων ποινών για την τέλεση του αδικήματος της παρακώλυσης συγκοινωνιών- θα νομοθετήσει την υπό όρους εξάλειψη του αδικήματος.

Και τούτο, όπως εξήγησε, ο κ. Παρασκευόπουλος, γιατί η αμνήστευση είναι γενικότερο ζήτημα της Βουλής και κατά συνέπεια είναι πιο σύνθετο θέμα.

«Η ευαισθησία της κυβέρνησης για διαδηλώσεις οι οποίες προβάλουν κοινωνικά αιτήματα είναι δεδομένη κι η προσπάθειά της για εκτόνωση καταστάσεων επίσης – από την άλλα οφείλει να λειτουργήσει στα πλαίσια ενός Συντάγματος και της νομοθεσίας η οποία μέχρι πρόσφατα ποινικοποιούσε με μεγάλη ποινή τις πράξεις παρακώλυσης συγκοινωνιών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χρηστίδης: Να εφαρμοστεί άμεσα η ελεύθερη διέλευση των οχημάτων των ατόμων με αναπηρία από τα διόδια

Το μείζονος σημασίας ζήτημα της ελεύθερης διέλευσης των οχημάτων των ατόμων με αναπηρία από τα διόδια, φέρνει στη Βουλή ο Παύλος Χρηστίδης με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε. O βο...

Oι έξι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ αναλύουν το σχέδιό τους για τη χώρα στο περιοδικό της Βουλής

Με ένα διπλό αφιέρωμα για το ΠΑΣΟΚ αναρτήθηκε σήμερα στον ιστότοπο του κοινοβουλίου, το νέο, 82ο τεύχος του περιοδικού της Βουλής «Επί του.. περιστυλίου». Το ένα μέρος του αφιερώμ...

Φόρτωση άρθρων...