Παρασκευή
18 Οκτωβρίου 2024

Η εικόνα από τα πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα - Συναγερμός στην Πυροσβεστική

Ελλάδα

Σε πύρινο «κλοιό» για μια ακόμη ημέρα βρίσκεται η χώρα, με την Πυροσβεστική να βρίσκεται σε συναγερμό. Σε εξέλιξη βρίσκονται, αυτή τη στιγμή, οι φωτιές σε Σουφλί και Ιωάννινα, με την εικόνα στην Κυριακή Σουφλίου να ανησυχεί ιδιαίτερα την Πυροσβεστική, ενώ στα Ιωάννινα το μέτωπο, φαίνεται, να καίει κοντά σε κατοικίες.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η εικόνα της φωτιάς στην Κέρκυρα είναι αρκετά βελτιωμένη, αφού δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ενώ στην Τζια οι πυροσβεστικές δυνάμεις παλεύουν με τις διάσπαρτες εστίες, χωρίς να υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Αυτή τη στιγμή οι πιο επικίνδυνες φωτιές είναι στα Ιωάννινα και το Σουφλί. Συγκεκριμένα, στα Ιωάννινα το πύρινο μέτωπο ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Σερζιανά και βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά είναι κοντά σε οικισμό, χωρίς μέχρι στιγμής να τον απειλεί. Στο σημείο επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 1 πεζοπόρου της 5ης ΕΜΟΔΕ και 12 οχήματα.

Αντίστοιχα, πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας (15/7) σε σε δασική έκταση στην περιοχή Κυριακή Σουφλίου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρου της 7ης ΕΜΟΔΕ και 11 οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκαν 4 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη.

Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην Οχθιά Αιτωλοακαρνανίας

Στο μεταξύ, συναγερμός σήμανε μετά από φωτιά που ξέσπασε στην Οχθιά της Αιτωλοακαρνανίας.

Η φωτιά καίει σε χαμηλή βλάστηση και αυτή την ώρα υπάρχουν τρεις διαφορετικές εστίες σε απόσταση περίπου 300 μέτρων η μία από την άλλη. Οι φλόγες δεν απειλούν κατοικημένη περιοχή, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Για την αντιμετώπιση της φωτιάς επιχειρούν 30 πυροσβέστες, με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 11 οχήματα ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται ρίψεις νερού κάνουν από αέρος ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη.

Φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στο Κιλκίς

Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση ξέσπασε την ίδια ώρα, το απόγευμα της Δευτέρας (15/7) στην περιοχή Καλλιρόη του Κιλκίς.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 15 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, τρία αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο.

Φωτιά στο Ηράκλειο Κρήτης

Φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Άνω Άκρια Ηρακλείου, στην Κρήτη.

Στη «μάχη» με τις φλόγες η Πυροσβεστική υπηρεσία έστειλε επίγειες και εναέριες δυνάμεις, μεταξύ αυτών τρία ελικόπτερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr, καίγονται καλάμια και καλλιέργειες με ελαιόδεντρα. Σύμφωνα με το cretalive.gr, η φωτιά ξεκίνησε λίγο πριν τις 17.00.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...