Σαββάτο
06 Ιουλίου 2024

Η Ελλάδα στις φλόγες: Μεγάλες φωτιές σε Ηλεία, Αργολίδα και Αχαΐα (Videos&Photos)

Μπαράζ μηνυμάτων από το 112. Κλειστή η Πατρών – Πύργου. Μέσα στον οικισμό η πυρκαγιά στο Κρανίδι Αργολίδας. Μεγάλο πύρινο μέτωπο στην Αχαΐα.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε αρκετές περιοχές της χώρας. Μεγάλες φωτιές μαίνονται σε Αχαΐα, Αργολίδα, Ηλεία, ενώ η Πυροσβεστική αντιμετωπίζει και άλλα πύρινα μέτωπα.

Επίγειες και εναέριες δυνάμεις απ΄ όλη την Κεντρική Ελλάδα δίνουν τη μάχη για να ελέγξουν τις φωτιές που ξέσπασαν μετά το μεσημέρι.

Σε κατάσταση συναγερμού είναι σήμερα όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας με επικίνδυνες φωτιές να είναι σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. Μόνο τις τελευταίες ώρες, εκδηλώθηκαν 45 πυρκαγιές, όπως ενημέρωσε νωρίτερα σε επίσημη ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Προσωρινή βλάβη υπέστη το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης 112, σύμφωνα με το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Για τον λόγο αυτό, η αρμόδια υπηρεσία ζητεί από τα ΜΜΕ να δημοσιεύουν προειδοποιητικά μηνύματα για κατοίκους περιοχών, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη φωτιές.

Μεγάλη φωτιά στην Ηλία – Εκκενώνονται περιοχές 

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη φωτιά στην Ηλεία. Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι στις περιοχές Μυρτιά και Σκουροχώρι Ηλείας λόγω φωτιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή.

Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε στη μεγάλη φωτιά, που μαίνεται αυτή την ώρα στην Ηλεία, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ξέσπασε στην περιοχή Φραγκοπήδημα, κοντά στον Πύργο και κινείται προς τα χωριά Χανάκια και Αλποχώρι, ενώ πλησιάζει και τη Μυρτιά. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, υπάρχει ένας τραυματίας στο Αλποχώρι, ενώ τοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν αναφορές σε άνδρα που βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στη Μυρτιά, αλλά ελέγχεται αν συνδέεται με τη φωτιά. 

Εκλεισε η εθνική οδός Πύργου- Πατρών. Δόθηκε εντολή εκκένωσης για Χανάκια και Αλποχώρι. Όπως έγινε γνωστό η κυκλοφορία στην εθνική Πατρών - Πύργου έχει διακοπεί από τα Χανάκια έως και τα Δουνέικα. 

Στις 18.15 δόθηκε εντολή εκκένωσης των χωριών Μυρτιά και Σκουροχώρι προς Πύργο.

Πύρινη κόλαση στην Ηλεία: «Η φωτιά απειλεί 4 χωριά» λέει ο δήμαρχος Πύργου – Εκκενώνονται κι άλλες περιοχές, σε επιφυλακή 3 νοσοκομεία
19:33, Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024
κοινωνία
Πύρινη κόλαση στην Ηλεία: «Η φωτιά απειλεί 4 χωριά» λέει ο δήμαρχος Πύργου – Εκκενώνονται κι άλλες περιοχές, σε επιφυλακή 3 νοσοκομεία

Συνολικά 4 χωριά κινδυνεύουν από την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής (21/06) στην Ηλεία, όπου υπήρξε και μπαράζ μηνυμάτων από το 112 στους κατοίκους.

Στον ΑΝΤ1 μίλησε ο δήμαρχος Πύργου, Ευστάθιος Καννής, ο οποίος είπε «είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση. Κινδυνεύουν 4 χωριά, εκ των οποίων η Μυρτιά, τα Χανάκια και το Αλποχώρι, περισσότερο.

Όσον αφορά τον νεκρό 55χρονο, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ιδιωτικό μέσο. Από την επικοινωνία που είχα με τον διοικητή του νοσοκομείου η πρώτη ένδειξη είναι πως πέθανε από αναρρόφηση τροφής».

Mε εντολή της 6ης ΥΠΕ έχουν τεθεί σε επιφυλακή ανεξαρτήτως των εφημεριών τα νοσοκομεία Πατρών, Πύργου και Αργολίδας.

Η πυρκαγιά στην περιοχή Χανάκια Ηλείας βρίσκεται σε πλήρης εξέλιξη με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκο Κοροβέση να χαρακτηρίζει τη φωτιά «ανεξέλεγκτη» μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ότι υπάρχουν αναφορές για καμένα σπίτια στο Αλποχώρι και σημείωσε ότι η μεγάλη ανησυχία είναι να μην ξεφύγει η φωτιά με κατεύθυνση

Νωρίς το βράδυ εστάλησαν νέα μηνύματα από το 112 για εκκενώσεις επτά περιοχών.

Συγκεκριμένα, στο μήνυμα του 112 αναφέρεται: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Μαζαράκι, Πρόδρομος, Σιμόπουλο, Σκλίβα, Βουλιαγμένη, Καλό_Παιδί και Λαγανάς απομακρυνθείτε προς Πύργο».

Πύρινη κόλαση στην Πελοπόννησο
Πύρινη κόλαση στην Πελοπόννησο
Πύρινη κόλαση στην Πελοπόννησο
Πύρινη κόλαση στην Πελοπόννησο
Πύρινη κόλαση στην Πελοπόννησο

Μέσα στον οικισμό η πυρκαγιά στο Κρανίδι Αργολίδας

Την ίδια ώρα, μαίνεται η φωτιά στο Κρανίδι Αργολίδας. Οι φλόγες έχουν μπει μέσα στον οικισμό.

Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι στην Πετροθάλασσα Αργολίδας λόγω φωτιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πετροθάλασσα Αργολίδας απομακρυνθείτε προς Ερμιόνη. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνθήκες στο σημείο είναι ιδιαίτερα δύσκολες, καθώς άνεμοι 8 μποφόρ πνέουν στην περιοχή, ήδη εστάλη 112 για εκκένωση προς Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη.

Έκκληση από τον δήμαρχο Ερμιονίδας να απομακρυνθούν οι κάτοικοι

Έκκληση να εκκενώσουν την πόλη έκανε ο δήμαρχος Γιάννης Γεωργόπουλος με ανάρτησή του:

Μεγάλο πύρινο μέτωπο στην Αχαΐα - Μπαράζ μηνυμάτων από το 112 

Μεγάλη είναι και η πυρκαγιά στην Αχαΐα. Μπαράζ μηνυμάτων μέσω του 112 εστάλησαν σε κατοίκους οικισμών που είναι κοντά στην πυρκαγιά που έχει εκδηλωθεί σε αγροτοδασική έκταση στο Μαστραντώνη Αχαΐας.

Πριν από λίγα λεπτά, εστάλη νέο μήνυμα του 112. «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Κωστοπουλαίικα και Κάλφας Αχαΐας απομακρυνθείτε προς Λάτα.
Εκδόθηκε μήνυμα του 112 προς κατοίκους της περιοχής Πανουσάικα Αχαΐας προκειμένου να απομακρυνθούν προς Σταυροδρόμι.

Ακόμη, οι κάτοικοι των οικισμών Κατσουπριναίικα και Πανταζαίικα Αχαΐας ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 για να απομακρυνθούν από την περιοχή τους και να κατευθυνθούν προς Κάλφα.

Ακόμα, μήνυμα μέσω του 112 έλαβαν και όσοι βρίσκονται στην περιοχή Γάλαρο Αχαΐας ώστε να απομακρυνθούν προς Πόρτες.

Στο σημείο επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 11 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού 2 ελικόπτερα.

Μεγάλο πύρινο μέτωπο στην Αχαΐα
Μεγάλο πύρινο μέτωπο στην Αχαΐα

Κάηκαν σπίτια στη Μεγαλόπολη – Πύρινα μέτωπα σε αρκετές περιοχές

Όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος Μεγαλόπολης μιλώντας στην ΕΡΤ, τουλάχιστον 6-7 μόνιμες κατοικίες κάηκαν από το πέρασμα της φωτιάς μέσα από την πόλη (διαβάστε εδώ).

Στη Θήβα τα δύο μέτωπα περιορίστηκαν και οι πυροσβέστες προσπαθούν να τα ελέγξουν.

Στον Άγιο Σπυρίδωνα Βοιωτίας πρόλαβαν τα χειρότερα σταματώντας τις φλόγες σε αγροτική περιοχή.

Στο Γουλέμι της Φθιώτιδας παρά τους ισχυρούς ανέμους, οι πυροσβεστικές δυνάμεις από εδάφους και αέρος προσπαθούν να κόψουν την πορεία στης φωτιάς προς τη θαμνώδη έκταση ενώ αγρότες της περιοχής με αγροτικά μηχανήματα κάνουν ζώνες μέσα στα χωράφια.

Στην περιοχή της Παναγίας Πούντα στο Δήμο Κύμης- Αλιβερίου στην Εύβοια ένα σκαπτικό μηχάνημα κάτω από συνθήκες που δεν έχουν διευκρινιστεί έπεσε σε γκρεμό και πήρε φωτιά. Ο χειριστής του είναι καλά στη υγεία του και έχει μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου για τις πρώτες βοήθειες.

Η φωτιά όμως επεκτάθηκε πολύ γρήγορα σε δύσβατη περιοχή και πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να την περιορίσουν με την βοήθεια και ενός ελικοπτέρου που βρίσκονταν στη Θήβα και συνέχισε για τη φωτιά στην Εύβοια.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...