Με τη συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, ο Αλέξης Τσίπρας επεδίωξε να προσελκύσει ένα κομμάτι της κεντροαριστεράς και τελικά έδειξε ότι θα διεκδικήσει την πρωτοκαθεδρία στο χώρο της.

Φαίνεται ξεκάθαρα πλέον ότι η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον σύριζα είναι διψήφια και ακόμα χειρότερα για τον Αλέξη Τσίπρα, ανεβαίνει και το ΚΙΝΑΛ. Έτσι, ο πρωθυπουργός, για στρατηγικούς λόγους, αποφάσισε να πάει στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάϊ, με την ελπίδα ότι θα μπορέσει να προσελκύσει κεντροαριστερούς ψηφοφόρους της γραμμής του καθηγητή Νίκου Μαραντζίδη, αρθρογράφου επίσης της εφημερίδας «Καθημερινή».

Του Αθ. Χ. Παπανδρόπουλου

Από καιρό ο Νίκος Μαραντζίδης, υποστηρίζει ότι η κεντροαριστερά πρέπει να συσπειρωθεί πίσω από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, κατά τον καθηγητή, έχει όλες τις δυνατότητες να την καταστήσει παράγοντα εξουσίας. Κάτι τέτοιο όμως απαιτεί την ενσωμάτωση στον χώρο που εκπροσωπεί ο Τσίπρας, ανθρώπων που στο παρελθόν στήριζαν τον Κ. Σημίτη και είναι όντως ένα προοδευτικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, με σαφέστατο ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Είναι επίσης ένα κομμάτι που βλέπει με συμπάθεια τον κ.Μητσοτάκη και θα ήθελε να «βάλει ένα χεράκι» ώστε η ΝΔ να μετεξελιχθεί σε σύγχρονο ευρωπαϊκό φιλελεύθερο κόμμα.

Κάτι τέτοιο όμως, στην παρούσα συγκυρία θα ήταν καταστροφικό για τον Αλέξη Τσίπρα και το πολιτικό του μέλλον, γιατί θα τον έσπρωχνε προς την πλήρη εξάρτηση από το αντιδραστικό τριτοκοσμικό ΠΑΣΟΚ, που είναι και μια από τις αιτίες για την κακοδαιμονία της χώρας.

Μπροστά στον κίνδυνο λοιπόν της συνολικής κατάρρευσής μου, ο σημερινός πρωθυπουργός, μέσω του Σκάϊ, επιχείρησε μια προσωπική καμπάνια γοητείας προς την κατεύθυνση της φιλοευρωπαϊκής κεντροαριστεράς, τονίζοντας μάλιστα ότι στον ευρωπαϊκό χώρο, στο επίπεδο αυτό, είναι και το τρίτο σε δύναμη κόμμα μετά τα αντίστοιχα της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.

Με πιο απλά λόγια ο κ.Αλέξης Τσίπρας, ενέταξε τον Σύριζα στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, γεγονός που λέει πολλά ως προς τις προθέσεις του.

Αυτός είναι και ο λόγος που στην κριτική του για την προ κυβέρνησης Συριζανέλ εποχή, τον τελευταίο καιρό έχει εντάξει και την κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή την περίοδο 2007-2009, όταν το ελληνικό δημόσιο χρέος πήγε στα ύψη και η ελληνική γραφειοκρατια αυξήθηκε κατά 260.000 υπαλλήλους.

Πέρα από τις παραπάνω σκοπιμότητες, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «ταράχτηκε» πολύ με τις ερωτήσεις που δέχθηκε για τους νεκρούς στο Μάτι και για την πιθανή αποφυλάκιση των δολοφόνων της 17 Νοέμβρη. Ως φαίνεται, η υπόθεση των νέων Ποινικών Κωδίκων τον ενοχλεί σε μεγάλο βαθμό, παρά το γεγονός ότι ικανοποιεί μέρος της εκλογικής του πελατείας στα Εξάρχεια και στις φυλακές της χώρας.

Συμπερασματικά λοιπόν, μπορούμε να πούμε ότι στον Σκάϊ εμφανίστηκε ένας «μεταμορφωμένος» πρωθυπουργός, σε αναζήτηση κεντροαριστερής εκλογικής πελατείας, ο οποίος όμως τελικά ίσως να αφύπνισε τους Κρατιστές ψηφοφόρους της ΝΔ, όπως και αυτούς που στους κόλπους της αλληθωρίζουν προς τα ακροδεξιά.

Αποτέλεσμα όλων αυτών; Η ήττα του πρωθυπουργου την Κυριακή θα πρέπει πλέον να θεωρείται βέβαιη και το πρόβλημα του Αλέξη Τσίπρα είναι τι γίνεται μετά από αυτήν, όταν στο χώρο του θα αρχίσουν να ηχούν τύμπανα πολέμου. Ποιους προσανατολισμούς θα επιλέξει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης;

Στο σχετικό καυτό ερώτημα τουΑλεξη Παπαχελά, δεν έδωσε απάντηση. Ο δε τρόπος που απέφυγε να απαντήσει δεν προοιωνίζει κάτι καλό! Ας το έχουμε υπόψη μας.