Τετάρτη
16 Οκτωβρίου 2024

Ποια είναι η «πρωτεύουσα του νερού» της Ελλάδας με τον διπλό καταρράκτη

Στα Τζουμέρκα, σε υψόμετρο 1000 περίπου μέτρων υπάρχει ένα πανέμορφο χωριό. Είναι τα Θεοδώριανα Άρτας ή που χαρακτηρίζεται και ως «πρωτεύουσα του νερού».

Τα Θεοδώριανα βρίσκονται περίπου στα 80 χιλιόμετρα από την πόλη της Άρτας, απλώνουν τα πέτρινα σπίτια τους μέσα στις βουνοκορφές ενώ έχουν γύρω στους 250 μόνιμους κατοίκους.

Το χωριό έχει μια κεντρική πλατεία που έχει έναν μεγάλο πλάτανο που απλώνει τη σκιά του τους ζεστούς μήνες, ενώ από το πανέμερφο γραφικό χωριό, υπάρχουν πηγές και αναβλύζουν τρεχούμενα νερά.

Στο χωριό υπάρχουν ακόμη παραδοσιακά καφενεία και ταβέρνες αλλά και ξενώνας για τους επισκέπτες με θέα το οροπέδιο της Κωστηλάτας.

Με μια εύκολη πεζοπορική διαδρομή των 25 περίπου λεπτών, οι επισκέπτες του χωριού βρίσκονται μπροστά σε ένα συναρπαστικό θέαμα, στους καταρράκτες της Σούδας. Το μισό της διαδρομής είναι σε χωματόδρομο και το άλλο μισό σε μονοπάτι καλά διατηρημένο.

Οι καταρράκτες είναι διπλοί και σχηματίζονται στον ποταμό Άσπρη Γκούρα. Το σκηνικό είναι μαγικό, με το νερό να τρέχει ορμητικά όλο τον χρόνο.

Το θέαμα των κάθετων, απότομων βράχων με τα νερά να δημιουργούν ένα εντυπωσιακό φαινόμενο δύο καταρρακτών που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το μεγαλύτερο και φωτεινότερο φεγγάρι του 2024 θα φωτίσει τον νυχτερινό ουρανό αυτή την εβδομάδα

Η τρίτη υπερπανσέληνος του έτους, γνωστή ως Super Hunter's Moon, πρόκειται να φωτήσει τον ουρανό αυτή την εβδομάδα. Αυτή την εβδομάδα, οι παρατηρητές των άστρων θα έχουν την ευκαιρ...

Βρέθηκε βρετανικό υποβρύχιο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στο Ικάριο Πέλαγος (Εικόνες)

Βρέθηκε βρετανικό υποβρύχιο τα ίχνη του οποίου εξαφανίστηκαν τον Οκτώβριο του 1943, ενώ εκτελούσε διατεταγμένη μυστική αποστολή και επιθετική περιπολία στο Αιγαίο. Πρόκειται για το...

Φόρτωση άρθρων...