Τρίτη
29 Οκτωβρίου 2024

Ηγουμενίτσα: Πλοίο με 550 επιβάτες προσάραξε στο λιμάνι, λόγω μηχανικής βλάβης

Ελλάδα

Πρόβλημα λόγω μηχανικής βλάβης διέκοψε νωρίτερα τον πλου του επιβατικού πλοίου Αγία Θεοδώρα, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα, ωστόσο η αποκόλλησή του από τις δυνάμεις του Λιμενικού ήταν επιτυχής.

Το πλοίο, αφού ελεγχθεί από δύτες προκειμένου να διαπιστωθεί πως δεν υπάρχει κάποια εισροή υδάτων, θα ρυμουλκηθεί στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Αίσιο τέλος στην αγωνία 550 επιβατών

Το πλοίο, όπως αναφέρει το epirusgate.gr, είχε σταματήσει και μεταξύ των επιβατών και υπάρχει ανησυχία για τους πραγματικούς λόγους διακοπής του ταξιδιού, καθώς αναφέρεται πως πριν τη διακοπή του, ακούστηκε δυνατός θόρυβος. Από τα μεγάφωνα του καραβιού το μήνυμα που μεταδόθηκε είναι πως πρόκειται για μηχανική βλάβη.

Στο πλοίο επιβαίνουν 550 άνθρωποι που είχαν περάσει στην Κέρκυρα για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου και είχαν πάρει το δρόμο της επιστροφής, μαζί με 16 μέλη του πληρώματος.

Επιβάτης στο πλοίο ανέφερε πως στις 7 το απόγευμα το πλοίο μάλλον προσάραξε σε αβαθή και οι επιβάτες είδαν την άμμο που σήκωσε η προπέλα του. Στα 20 λεπτά έγινε η πρώτη ανακοίνωση από τα μεγάφωνα, ενώ το στίγμα στα κινητά των επιβατών δείχνει ότι το πλοίο βρίσκεται πολύ κοντά στην ακτή του λιμανιού,, σε απόσταση περίπου πέντε μιλίων. Στη θαλάσσια περιοχή ο καιρός είναι καλός.

Όπως αναφέρει το Λιμενικό σε ανακοίνωσή του, στο σημείο βρίσκονται ένα πλωτό του λιμενικού και ένα επιβατηγό τουριστικό πλοίο. Επίσης σπεύδουν τρία ρυμουλκά, τρία πλωτά του λιμενικού και ένα ιδιωτικό σκάφος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χανιά: Οδηγός μηχανής τράκαρε με κατσίκα - Μεταφέρθηκε τραυματίας στο νοσοκομείο

Με ορθοπεδικά τραύματα διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Χανίων ένας οδηγός μοτοσικλέτας ο οποίος έπεσε θύμα τροχαίου ατυχήματος στον δρόμο από Κατσοματάδω προς Έλος Κισάμου. Σύμφωνα με...

«Υπερήφανος ως Έλληνας και Μακεδόνας» δηλώνει ο κυβερνήτης του F-16 από την ομάδα ΖΕΥΣ (βίντεο)

Για τα συναισθήματα του αλλά και το υψηλό φρόνημα των συναδέλφων του στην Πολεμική Αεροπορία μίλησε στην ΕΡΤ ο σμηναγός του F-16 της ομάδας «ΖΕΥΣ» Γιώργος Σωτηρίου ο οποίος απευθύν...

Φόρτωση άρθρων...