Παρασκευή
04 Οκτωβρίου 2024

Ηλεία: Καλύτερη η εικόνα του μετώπου στο Γεράκι - Κάηκαν σπίτια (Videos&Photos)

Εννέα φωτιές από το πρωί, ερευνάται το ενδεχόμενο εμπρησμών – Στο Γεράκι το πιο επικίνδυνο μέτωπο - Δύο σπίτια κάηκαν στη Μπουμπούνα

Ελλάδα

Βελτιωμένη είναι η εικόνα του πύρινου μετώπου στο Γεράκι Αμαλιάδας στην Ηλεία. Στο Γεράκι κάηκαν δύο σπίτια, ενώ απειλήθηκαν και άλλες κατοικίες. Παράλληλα, με το μέτωπο στο Γεράκι η Πυροσβεστική αντιμετώπισε άλλες δύο πυρκαγιές στο Πανόπουλο και τη Μανωλάδα. Συνολικά 9 φωτιές εκδηλώθηκαν από το πρωί στον νομό και ερευνάται το ενδεχόμενο εμπρησμών.

Η φωτιά που εκδηλώθηκε περίπου στις 2 το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Γεράκι Αμαλιάδας έλαβε ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων.

Περίπου μισή ώρα αργότερα σε μια απόσταση 20 χιλιομέτρων εκδηλώθηκε νέα πυρκαγιά που έλαβε διαστάσεις στην περιοχή Πανόπουλο, ενώ η τελευταία φωτιά ξέσπασε στη Νέα Μανωλάδα σε καλαμιές όπου και εκεί χρειάστηκε να κινητοποιηθούν εναέρια μέσα για την κατάσβεση.

Αυτή την ώρα σύμφωνα με το ilialive, η εικόνα από τα πύρινα μέτωπα είναι βελτιωμένη και οι πυροσβέστες είναι αντιμέτωποι με διάσπαρτες εστίες. «Καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζει η φωτιά στην περιοχή Γεράκι», επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος Ήλιδας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Στο Γεράκι επιχειρούν 75 πυροσβέστες με τρεις ομάδες δασοκομάντος και 18 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν, τέσσερα ελικόπτερα και επτά αεροπλάνα. 

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες της αυτοδιοίκησης. Στις 16:00 εστάλη μήνυμα από το «112» σε όσους βρίσκονται στο χωριό Χάβαρι να είναι σε ετοιμότητα.

Νωρίτερα, ήχησε το 112 στα κινητά των κατοίκων των περιοχών Κρυόνερο, Τσιχλέικα και Βρετέικα να απομακρυνθούν προς Αμαλιάδα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών.

«Είναι δύσκολα τα πράγματα, η φωτιά δεν τιθασεύεται εύκολα λόγω του δυνατού αέρα. Έχω στείλει όλα τα μηχανήματα της περιφέρειας για να αντιμετωπιστεί η φωτιά, γνωρίζω ότι έχουν καεί δύο σπίτια, στο σημείο πετούν 10 εναέρια μέσα και είμαι συνεχώς σε επικοινωνία με τον κ. Κικίλια», τόνισε νωρίτερα ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Νικόλαος Κοροβέσης.

«Τα μέτωπα αυτή τη στιγμή είναι τρία. Το ένα είναι προς Χάβαρι, το δεύτερο προς Κρυονέρι και το τρίτο προς Γεράκι. Και τα τρία είναι επικίνδυνα γιατί έχει δυνατό αέρα. Έχουν καεί δύο σπίτια στην περιοχή Μπουμπούνα. Δεν τα προλάβαμε… Τώρα όμως δεν απειλούνται κάποια άλλα σπίτια, εξαρτάται από τον αέρα» είπε από την πλευρά του ο δήμαρχος Ήλιδας, Χριστοδουλοπουλος Χρήστος.

Στην περιοχή πνέει νοτιάς με ριπές στα 6 μποφόρ.

Ηλεία: Διπλό πύρινο μέτωπο

 

Ηλεία: Διπλό πύρινο μέτωπο

 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Προκλητική ανάρτηση της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδος για τον θάνατο του Ίωνα Καρούση - Έγραψαν «δεν ήταν αθώος πολίτης»

Με μια προκλητική ανάρτηση στα social media αναφέρθηκε στον θάνατο του Έλληνα στο Ισραήλ, του Ίωνα Καρούση, η Παλαιστινιακή Κοινότητα της Ελλάδας. «Ο Ίωνας δεν ήταν αθώος πολίτη...

Φόρτωση άρθρων...