Κυριακή
08 Σεπτεμβρίου 2024

Ιωάννινα: Σε δύο ώρες η θερμοκρασία έπεσε 16 βαθμούς και η υγρασία έφτασε στο 99%

Μπουρίνι σάρωσε την πόλη, έπεσαν δέντρα και κολόνες. Στις 14:00 η θερμοκρασία ήταν στους 37 βαθμούς, στις 16:00 έπεσε στους 21.

Μπουρίνι έπληξε το μεσημέρι τα Ιωάννινα. To μπουρίνι προκάλεσε απότομη πτώση της θερμοκρασίας και ταυτόχρονη άνοδο της υγρασίας.

Το μετεωρολογικό περιστατικό κατέγραψε ο καθηγητής Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Άρης Μπαρτζώκας, και κοινοποίησε στα  ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωορολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θοδωρής Κολυδάς.
Συγκεκριμένα, στις 2 το μεσημέρι, η θερμοκρασία στον Μετεωρολογικό Σταθμό του Πανεπιστημίου ήταν 37 βαθμοί Κελσίου και η υγρασία 22%. Δύο ώρες αργότερα, ο υδράργυρος έδειξε 21 βαθμούς Κελσίου, με ποσοστό υγρασίας στο 99%. Πτώση και άνοδος 16°C και 77%, αντίστοιχα, δηλαδή μέσα σε ένα δίωρο.

Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά:

Σχετικά με τη σημερινή καταιγίδα στα Γιάννενα: Στον Μετεωρολογικό Σταθμό του Πανεπιστημίου στις 14:00 η θερμοκρασία ήταν 37ᵒC και η σχετική υγρασια 22%. Στις 16:00 η θερμοκρασία ήταν 21ᵒC και η σχετική υγρασία 99%.
Πτώση και άνοδος 16ᵒC και 77%, αντίστοιχα, δηλαδή μέσα σε ένα δίωρο. Η εικόνα από τον μετεωρολογικό δορυφόρο δείχνει τις νεφώσεις στα ορεινά της Ηπείρου που έφεραν τη μάλλον ευπρόσδεκτη βροχή. Από την ανάρτηση στο fb του καθηγητή Μετεωρολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων κ. Άρη Μπαρτζώκα.

Έπεσαν δέντρα και κολόνες από το ισχυρό μπουρίνι. Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής μετά το ισχυρό μπουρίνι στα Ιωάννινα, καθώς κλήθηκαν να επέμβουν σε δέκα περιστατικά κόβοντας και απομακρύνοντας δέντρα από το οδόστρωμα, από αυλές σπιτιών, ακόμη και από αυτοκίνητα, σύμφωνα με το epirustvnews.
Παράλληλα κολόνα ηλεκτρισμού που έπεσε στη Βλαχόστρατα διέκοψε την κυκλοφορία και στο σημείο έσπευσε η Τροχαία.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Καραμπόλα τεσσάρων οχημάτων στην Εγνατία Οδό - Στο νοσοκομείο οι τραυματίες (Βίντεο και φωτογραφίες)

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα με τραυματίες σημειώθηκε στην Εγνατία Οδό κοντά στα διόδια της Σιάτιστας στην Κοζάνη. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, λίγο πριν τις...

Φόρτωση άρθρων...