Σαββάτο
06 Ιουλίου 2024

Ιωάννινα: Συνελήφθη 48χρονος Αλβανός που είχε δολοφονήσει ιερόδουλη στην Ιταλία το 1999

Συνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας ένας 48χρονος Αλβανός ο οποίος είχε καταδικαστεί για φόνο στην Ιταλία και ήταν καταζητούμενος.

Όπως διαπιστώθηκε κατά τον αστυνομικό έλεγχο, σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης του 2021 των ιταλικών αρχών, για τα αδικήματα του φόνου και της σοβαρής σωματικής βλάβης. Σύμφωνα με τον ιταλικό ποινικό κώδικα, του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 22 ετών και 8 μηνών. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Η δράση του συλληφθέντα

Ο 48χρονος Αλβανός είχε καταδικαστεί για φόνο στην Ιταλία το 1999 με θύμα την ιερόδουλη από τον Ισημερινό, Μπέτι Ραμίρεζ, σύμφωνα με αλβανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο 48χρονος είχε καταδικαστεί το 2011 σε κάθειρξη 22 ετών και 8 μηνών. Όπως μεταδίδουν αλβανικά μέσα ενημέρωσης το φονικό με θύμα την ιερόδουλη είχε σημειωθεί στις 9 Δεκεμβρίου 1999.

Κατά τις ίδιες πηγές οι δράστες ήταν τρεις και είχαν βιάσει, βασανίσει και τελικά πνίξει τη γυναίκα ως ένδειξη δύναμης για να προσπαθήσουν να γίνουν δεκτοί από οικογένεια της μαφίας στην Πιατσέντζα.

Ο ένας εξ αυτών φέρεται να κάλεσε στο τηλέφωνο την αδερφή της γυναίκας για να της περιγράψει τις αποτρέπαιες πράξεις σε βάρος της Ραμίρεζ.

Το πτώμα της Ραμίρεζ εντοπίστηκε τον Φεβρουάριο του 2000 ενώ από τους τρεις δράστες, ο ένας εντοπίστηκε και συνελήφθη το 2006 στις ΗΠΑ και ο δεύτερος συνελήφθη στο Βέλγιο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Κασιδιάρης κατέθεσε νέο αίτημα αποφυλάκισης

Nέο αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε στα Δικαστήρια Λαμίας η δικηγόρος του Ηλία Κασιδιάρη το μεσημέρι της Παρασκευής. Ο καταδικασμένος για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση «Χρυσή...

Δολοφονία στο Ψυχικό: Βρέθηκαν απειλητικά μηνύματα από δύο άτομα στο κινητό του 54χρονου τοπογράφου

Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Νέο Ψυχικό. Από την ανάλυση του κινητού του 54χρονου τοπογράφου που δολοφονήθηκε την Τρίτη στο Ψ...

Φόρτωση άρθρων...