Σαββάτο
26 Οκτωβρίου 2024

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν μέλη σπείρας που εξαπατά τηλεφωνικά ηλικιωμένους, προσποιούμενοι τους γιατρούς

Ελλάδα

Συνελήφθησαν στα Ιωάννινα δύο άτομα, μέλη σπείρας που εξαπατούσε τηλεφωνικά ηλικιωμένους και τους άρπαζε χρήματα. Τα μέλη της σπείρας προσποιούνταν τους γιατρούς και ζητούσαν μετρητά και τιμαλφή για να χειρουργήσουν δήθεν συγγενικό πρόσωπο που είχε υποστεί τροχαίο.

Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, σε συνεργασία με τα Τμήματα Ασφάλειας Άρτας και Σαλαμίνας και το Αστυνομικό Τμήμα Παλαμά Καρδίτσας, προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες (ένας άνδρας και μία γυναίκα) είχαν ενταχθεί σε εγκληματική ομάδα που είχε συσταθεί με σκοπό τη συστηματική τέλεση τηλεφωνικών απατών.

«Ταμίες» οι συλληφθέντες

Οι συνεργοί των δύο συλληφθέντων τηλεφωνούσαν σε ανυποψίαστους πολίτες -κυρίως ηλικιωμένους- σε διάφορες περιοχές της χώρας, παριστάνοντας τους γιατρούς, από τους οποίους ζητούσαν χρήματα και τιμαλφή, προκειμένου στενός τους συγγενής να υποβληθεί σε άμεση χειρουργική επέμβαση, λόγω δήθεν τροχαίου ατυχήματος που είχε υποστεί.

Οι δύο συλληφθέντες είχαν αναλάβει να παραλαμβάνουν τα χρήματα και τα τιμαλφή από σημεία που είχαν υποδείξει προηγουμένως στους παθόντες οι άγνωστοι συνεργοί τους να τα εναποθέτουν, ενώ στη συνέχεια μετέφεραν τη λεία τους στη Βουλγαρία.

Άρπαξαν 17.000 ευρώ και 10 χρυσές λίρες

Με τον παραπάνω τρόπο διαπιστώθηκε ότι η εγκληματική ομάδα είχε καταφέρει να αποσπάσει τα παρακάτω από εξαπατηθέντες ηλικιωμένους:

- την 13-10-2024 στη Σαλαμίνα, (3.000) ευρώ,

- την 15-10-2024 στα Τρίκαλα, (8.000) ευρώ

- την 22-10-2024 στην Άρτα, (5.200) ευρώ και τιμαλφή αξίας (3.000) ευρώ (σχετικό το από 25-10-2024 Δελτίο Τύπου της υπηρεσίας μας) και

- την 23-10-2024 στα Ιωάννινα, (10) χρυσές λίρες και το χρηματικό ποσό των (800) ευρώ.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10 χρυσές λίρες και διάφορα χρυσαφικά, τα οποία αφού επιδείχθηκαν στους παθόντες, τους αποδόθηκαν κατά περίπτωση, καθώς και χρηματικό ποσό 4.000 ευρώ.

Σε βάρος συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για «εγκληματική οργάνωση» και «απάτη» κατ’ εξακολούθηση ενώ οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νέες αποκαλύψεις για το παρελθόν της 24χρονης Ειρήνης – Η εξαφάνιση και τα περιστατικά κακοποίησης

Στις συνθήκες τις οποίες βίωνε η οικογένιας της 24χρονης Ειρήνη Μπουρτζούκου αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος, τονίζοντας ότι είχαν σημειωθεί πε...

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από την ένοπλη ληστεία σε κατάστημα στον Εύοσμο- Αφαίρεσαν από το ταμείο 16.000 ευρώ

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, όταν οι δύο δράστες φορώντας ιατρικές μάσκες στο πρόσωπο και καπέλ...

Φόρτωση άρθρων...