Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της 17χρονης μαθήτριας που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Βενιζελείου Νοσοκομείου στο Ηράκλειο λόγω του αλλεργικού σοκ που υπέστη έπειτα από την κατανάλωση γαλακτοκομικού προϊόντος.
Η κοπέλα, που είναι από την Αττική, από το Καλλιτεχνικό Σχολείο Περιστερίου, υπέστη βαρύτατο σοκ, τόνισε σε δηλώσεις του ο διευθυντής της ΜΕΘ, Ανέστης Κιούλπαλης.
Η ΕΡΤ ανέφερε ότι η 17χρονη έχει αλλεργία στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Το αλλεργικό σοκ προκλήθηκε από συσκευασμένο βούτυρο που άλειψε σε ψωμί. Η κοπέλα γνώριζε το πρόβλημα υγείας που είχε με την αλλεργία και έκανε μόνη της ένεση αδρεναλίνης που είχε μαζί της, υπέστη όμως καρδιακή ανακοπή.
Οι γιατροί πάλεψαν να την κρατήσουν στη ζωή, ωστόσο προκλήθηκε βλάβη στον εγκέφαλο της κοπέλας καθώς είχε διακοπεί η λειτουργία του για περισσότερο από 5 λεπτά. Η μαθήτρια υπέστη ανοξαιμία και, όπως διευκρίνισε ο κ. Κιούλπαλης, τώρα προέχει να υποχωρήσει το οίδημα στον εγκέφαλο.
«Το παιδί είναι διασωληνωμένο και σε μια κατάσταση που είναι σταθεροποιημένη όσον αφορά τις ζωτικές λειτουργίες. Ο εγκέφαλος όμως έχει σημεία -και κλινικά και από την απεικόνιση- ότι έχει υποστεί βλάβες σοβαρές από την ανοξαιμία μετά την ανακοπή», είπε και πρόσθεσε ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο εβδομάδες προκειμένου να διαπιστωθεί ποια θα είναι η έκταση της βλάβης που προκλήθηκε.