Κυριακή
22 Σεπτεμβρίου 2024

ΙΣΑ κατά Πολάκη: "Ακριβοπληρωμένο το νοσοκομείο της Σαντορίνης"

Ελλάδα

Πυρά κατά του υπουργείου Υγείας και ειδικότερα κατά του αναπλ. υπουργού Π. Πολάκη εξαπολύει με νέα σκληρή ανακοίνωση ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με αφορμή τις σοβαρές δυσλειτουργίες του Γενικού Νοσοκομείου Σαντορίνης, το οποίο, όπως σημειώνει, παρά τις επικοινωνιακές φιέστες της κυβέρνησης, υπολειτουργεί και δεν μπορεί να καλύψει τις υγειονομικές ανάγκες της περιοχής.

Σύμφωνα με την εν λόγω ανακοίνωση, ο ΙΣΑ έχει δεχθεί για αυτή την κατάσταση καταγγελίες τόσο από κάτοικους του νησιού όσο και από παραθεριστές από την Αθήνα που επισκέφτηκαν το νησί.

"Το νοσοκομείο λειτουργεί στην πραγματικότητα ως… Κέντρο Υγείας, παρά το γεγονός ότι έχει κοστίσει στο ελληνικό κράτος εκατομμύρια ευρώ. Μέχρι σήμερα παρουσιάζει σημαντικές ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πραγματοποιηθούν ακόμα και βασικές βιοχημικές εξετάσεις. Ενώ το μοναδικό χειρουργείο που έχει γίνει στο νοσοκομείο είναι η αιμορροϊδεκτομή που έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π.Πολάκης.

Το αποτέλεσμα είναι ότι σχεδόν καθημερινά προκύπτει ανάγκη να πραγματοποιηθούν διακομιδές ασθενών, σε νοσοκομεία της Κρήτης και της Αττικής, γεγονός που συνεπάγεται τεράστια οικονομική επιβάρυνση. Μάλιστα πολλοί ασθενείς είναι αλλοδαποί τουρίστες, για τους οποίους τις περισσότερες φορές, δεν κινούνται οι διαδικασίες ώστε να επιβαρυνθεί το κόστος ο ασφαλιστικός φορέας τους, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται το ελληνικό δημόσιο” καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τρίκαλα: Νεκρός 51χρονος που έπεσε σε χαράδρα βάθους 100 μέτρων με το αυτοκίνητό του

Τραγικό δυστύχημα συνέβη το βράδυ του Σαββάτου στο Ροπωτό του δήμου Πύλης Τρικάλων, στον οικισμό του χωριού, περνώντας τη γυρτή εκκλησία. Ο άτυχος άνδρας έχασε τον έλεγχο του αυ...

Ποντίκια κάνουν βόλτες στην πλατεία Συντάγματος - Είμαστε σε επιφυλακή απαντά ο δήμος Αθηναίων

Στην τοποθέτηση δολωμάτων και άλλα μέτρα για την εξόντωση τρωκτικών στην πλατεία Συντάγματος έχει προχωρήσει ο Δήμος Αθηναίων, την ώρα που έρχονται στη δημοσιότητα πλάνα με ποντίκι...

Φόρτωση άρθρων...