Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Ιστορικές στιγμές της Ορθοδοξίας στο Ηράκλειο (φωτο)

Ελλάδα

Ιστορικές στιγμές “ζει” από το μεσημέρι η πόλη του Ηρακλείου, καθώς οι Προκαθήμενοι των Ορθόδοξων Εκκλησιών, στο πλαίσιο της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου των Ορθοδόξων Εκκλησιών, βρίσκονται στην πόλη, όπου και θα διανυκτερεύσουν.

Οι Ιεράρχες άρχισαν να φτάνουν λίγο πριν τις 6 το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου, όπου τους υποδεχόταν ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, ενώ πλήθος κόσμου συνέρρεε από νωρίς, προκειμένου να σταθούν πίσω από τα κιγκλιδώματα και να παρακολουθήσουν από μεγάλες γιγαντοοθόνες τον Εσπερινό.

iera3

Την προσφώνηση έκανε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ενώ στη συνέχεια στον Εσπερινό της Πεντηκοστής θα χοροστατήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, συγχοροστατούντων των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Στη συνέχεια και μετά το πέρας του Εσπερινού, θα παρατεθεί γεύμα στους Προκαθημένους στον “Κήπο των Αισθήσεων” στην περιοχή των Μαλάδων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ηράκλειο θα είναι “αστακός” σήμερα και αύριο, λόγω των αυξημένων μέτρων ασφαλείας, που έχουν λάβει οι αστυνομικές υπηρεσίες του Ηρακλείου για την ασφαλή άφιξη και μετακίνηση των Ιεραρχών εντός της πόλης και περιμετρικά από αυτήν.

iera2

Οι Προκαθήμενοι θα διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχεία της πόλης, προκειμένου αύριο στις 8 το πρωί να τελεστεί η Θεία Λειτουργία της Πεντηκοστής και Συλλείτουργο του Οικουµενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολοµαίου και των Προκαθηµένων στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, εκπροσώπων της κυβέρνησης και της Βουλής καθώς και των τοπικών αρχών.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, όπου θα παρατεθεί δεξίωση από το Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κολωνός: Βίντεο από τους πυροβολισμούς με στόχο 25χρονο - Έντρομοι κάτοικοι έτρεχαν να βρουν καταφύγιο

Σε βίντεο έχουν καταγραφεί η ένοπλη επίθεση που δέχθηκε ένας 25χρονος στην πλατεία Πέτρουλα στον Κολωνό το βράδυ της περασμένης Τετάρτης. Στο βίντεο φαίνεται ο κόσμος να τρέχει ...

Ιταλία: Τουρίστρια χτυπήθηκε από άγαλμα στο κεφάλι και πέθανε – Ερευνάται αν το έριξαν παιδιά (βίντεο)

Ανατριχίλα προκαλεί το βίντεο που καταγράφει τη στιγμή που ένα άγαλμα πέφτει και χτυπάει στο κεφάλι την 30χρονη Κιάρα Τζακόνις, προκαλώντας τον θανάσιμο τραυματισμό της, ενώ περπατ...

Χαλκιδική: Ιδιοκατασκευή το φονικό παιχνίδι όπου σκοτώθηκε ο 19χρονος - Κατατέθηκε το πόρισμα

Έναν μήνα μετά την τραγωδία στην Χαλκιδική με θύμα 19χρονο από τη Βέροια όπου σκοτώθηκε πέφτοντας από παιχνίδι λούνα παρκ στο Πευκοχώρι, ολοκληρώθηκε το πόρισμα του διορισμένου πρα...

Φόρτωση άρθρων...