Έντονη βροχόπτωση σημειώθηκε νωρίτερα σε αρκετές περιοχές της Αθήνας. Βροχοπτώσεις σημειώθηκαν σε Αθήνα, Γκάζι και Νίκαια, πολύ ισχυρή ήταν η βροχή στους Αμπελόκηπους, ενώ έβρεξε στο Ψυχικό, στο Χαλάνδρι, στην Αγία Παρασκευή και στου Παπάγου.

O διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, σε ανάρτησή του είχε αναφέρει ότι η καιρική «διαταραχή» θα περάσει και από την Αττική για λίγο, επηρεάζοντας κυρίως το δυτικό και το νότιο τμήμα του νομού.

«Σύντομη θα είναι η διέλευση της διαταραχής και από την Αττική, επηρεάζοντας κυρίως τα δυτικά και νότια του νομού, όπως διακρίνεται από το nowcasting της meteoblue για το επόμενο δίωρο. Mε βάση το έκτακτο δελτίο της EMY, τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως τη Θεσσαλία, την Πιερία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια και τη Φθιώτιδα μέχρι το απόγευμα, με βελτίωση αργότερα», έγραψε ο μετεωρολόγος.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, προειδοποιώντας για βροχές και καταιγίδες σε συγκεκριμένες περιοχές.

Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σήμερα μέχρι τις απογευματινές ώρες κατά τόπους στη Θεσσαλία, την Πιερία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια και στη Φθιώτιδα.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ, τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, τοπικές χαλαζοπτώσεις και από ισχυρούς ανέμους.