Δευτέρα
07 Οκτωβρίου 2024

Καιρός: Έρχεται... Ινδιάνικο Καλοκαίρι τις επόμενες μέρες – Σε τι διαφέρει από το «γαϊδουροκαλόκαιρο»

Ελλάδα
Tags: καιρός

Ο καιρός τις επόμενες μέρες αναμένεται να είναι ζεστός, με τον Θοδωρή Κολυδά να σημειώνει ότι έρχεται Ινδιάνικο Καλοκαίρι, το οποίο μοιάζει, αλλά διαφέρει, με το «γαϊδουροκαλόκαιρο».

Ο διευθυντής της ΕΜΥ σε ανάρτηση που έκανε στο Facebook σημείωσε ότι «σε πολλές περιπτώσεις τυχαίνει τόσο στην Αμερική όσο και στην Ευρώπη πολλές ημέρες του Οκτωβρίου να κυλούν με ζεστό και άνομβρο καιρό. Αυτές οι ημέρες είναι γνωστές ως Ινδιάνικο Καλοκαίρι (Indian Summer) ή καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου και τέτοιες προβλέπονται το επόμενο χρονικό διάστημα σε πολλές περιοχές της Ευρώπης αλλά και στη χώρα μας».

Επίσης, σε άρθρο που έγραψε, διευκρίνισε ότι «γαϊδουροκαλόκαιρο» χαρακτηρίζεται το μακρόσυρτο καλοκαίρι που συνεχίζεται και το φθινόπωρο. Αντιθέτως, το Ινδιάνικο Καλοκαίρι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «οι αλκυονίδες ημέρες του φθινοπώρου», επειδή οι ζεστές μέρες «θα είναι ευχάριστες».

Αναλυτικά, η ανάρτηση του:

«INDIAN SUMMER H ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΑΚΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ- ΣΕ ΤΙ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ “ΓΑΙΔΟΥΡΟΚΑΛΟΚΑΙΡΟ”

Έχουμε πολλές φορές αναφέρει ότι ο Οκτώβριος είναι ένας μήνας μεταβατικός ή ακόμη και προθάλαμος για τον επερχόμενο χειμώνα. Όμως σε πολλές περιπτώσεις τυχαίνει τόσο στην Αμερική όσο και στην Ευρώπη πολλές ημέρες του Οκτωβρίου να κυλούν με ζεστό και άνομβρο καιρό. Αυτές οι ημέρες είναι γνωστές ως Ινδιάνικο Καλοκαίρι (Indian Summer) ή καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου και τέτοιες προβλέπονται το επόμενο χρονικό διάστημα σε πολλές περιοχές της Ευρώπης αλλά και στη χώρα μας.

Κάποιες φορές οι ηλιόλουστες μέρες όπως φέτος, έρχονται νωρίτερα, καθώς η περίοδος του ξηρού και άνομβρου καιρού εξαρτάται από τη θέση του βαρομετρικού υψηλού (αντικυκλώνα) που καλύπτει την περιοχή μας».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, γιορτάζουν οι: Σέργιος, Σεργία, Σεργιανή, Σεργιούλα Βάκχος, Βάκχη, Βακχία Πολυχρόνης, Πολυχρόνιος, Χρόνης, Πολυχρονία, Πολυχρονούλα

Εργατικό δυστύχημα στη Λάρισα - 25χρονη ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από μηχάνημα

Τραγωδία εκτυλίχτηκε στη Λάρισα τα ξημερώματα της Δευτέρας, καθώς μία γυναίκα ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις από μηχάνημα εκκοκκιστηρίου. Η άτυχη γυναίκα ήταν 25 ετών, σύμφωνα μ...

Χαλκίδα: Τροχαίο πάνω στην Υψηλή Γέφυρα – Μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία (βίντεο)

Σύγκρουση σημειώθηκε μεταξύ φορτηγού και Ι.Χ πάνω στην είσοδο της Υψηλής Γέφυρας της Χαλκίδας. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του evia online, αυτή την στιγμή υπάρχουν ουρές ...

Φόρτωση άρθρων...