Τρίτη
01 Οκτωβρίου 2024

Καιρός: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας και φέρνει αντικυκλώνα – Ποιες περιοχές θα χτυπήσει

Ελλάδα
Tags: καιρός

Καλός αναμένεται να είναι ο καιρός σήμερα και αύριο (Τρίτη και Τετάρτη 1 και 2 Οκτωβρίου) στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Ο μετεωρολόγος ωστόσο, έκανε λόγο για νέο ψυχρό κύμα από την Πέμπτη μέχρι την Κυριακή, το οποίο θα επηρεάσει κατά κύριο λόγο όλη τη δυτική χώρα. Ο ίδιος μίλησε για αντικυκλώνα που θα έρθει από την Ιταλία και θα «χτυπήσει» τα νησιά του Ιονίου πελάγους. Μάλιστα, ανέφερε πως το νέο κύμα κακοκαιρίας τον προβληματίζει ιδιαίτερα.

Στη συνέχεια, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είπε πως αναμένονται πολύ ισχυρές βροχές. «Θα πέσουν μέχρι και 150 τόνοι νερού».

Αναφορικά με την υπόλοιπη Ελλάδα, ο μετεωρολόγος ανέφερε ότι ο κίνδυνος πυρκαγιάς θα είναι αυξημένος στα ανατολικά τμήματα.

Τέλος μίλησε για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη λέγοντας πως ο καιρός θα είναι καλός μέχρι την Κυριακή και πως οι εν λόγω περιοχές δεν θα επηρεαστούν από την κακοκαιρία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γιαγιά στο Ηράκλειο Κρήτης γέννησε το εγγόνι της – «30 χρόνια περίμενα και φοβόμουν αυτή τη στιγμή»

Μια γιαγιά στο Ηράκλειο της Κρήτης γέννησε τον εγγονό της. Πρόκεται για μια 55χρονη γυναίκα, η οποία έφερε στον κόσμο το μωρό πριν από λίγες ημέρες, σύμφωνα με τον γυναικολόγο – μα...

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Ολονύχτια μάχη με τις αναζωπυρώσεις - Έγιναν στάχτη πάνω από 42.000 στρέμματα

Ανησυχητικά εξαπλώνεται η φωτιά που ξέσπασε χθες το πρωί σε δασική έκταση στην Κορινθία την ώρα που εκατοντάδες πυροσβέστες δίνουν τιτάνια μάχη με τις αναζωπυρώσεις. Σύμφωνα με ...

Φόρτωση άρθρων...