Απότομη επιδείνωση του καιρού αναμένεται τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN Κλέαρχου Μαρουσάκη.

«Από την Πέμπτη μέχρι και το Σάββατο μεγάλη προσοχή. Θα δούμε και πάλι καταιγίδες τοπικά ισχυρές με έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, χαλαζοπτώσεις, μεγάλο όγκο νερού σε μικρό χρονικό διάστημα, ενώ θα πέσει και η θερμοκρασία. Ο καιρός θα θυμίσει προχωρημένο φθινόπωρο το τριήμερο». Αυτό τόνισε στη σημερινή πρόγνωση του καιρού στον τηλεοπτικό σταθμό Open ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το τριήμερο Πέμπτη με Σάββατο θα δούμε αρκετές βροχές, έντονες βροχές και καταιγίδες, ενώ δεν αποκλείεται να δημιουργήσουν και προβλήματα. Στις βροχές θα βρίσκεται μέσα και ο νομός Αττικής, αλλά και η περιοχή της Χαλκιδικής.

Την Τετάρτη αναμένονται κάποιες μπόρες στον ηπειρωτικό κορμό, ενώ την Πέμπτη «πυκνώνουν οι χρωματισμοί (σ.σ. στον χάρτη) σχεδόν σε όλη τη χώρα, αλλά κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα έχουμε μπόρες και τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Αυτή η έντονη αστάθεια θα μας συντροφεύει μέχρι και το Σάββατο».