Πέμπτη
19 Σεπτεμβρίου 2024

Καιρός: Έρχονται ακραία φαινόμενα, με καταιγίδες και ανέμους έως και 9 μποφόρ – Ήχησε το 112

Ελλάδα
Tags: καιρός

Έντονη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός αύριο Τρίτη (10.09.2024) καθώς η κακοκαιρία «Atena» συνεχίζει το σαρωτικό της πέρασμα, με τον Σάκη Αρναούτογλου να προειδοποιεί για ενισχυμένους ανέμους έντασης έως και 9 μποφόρ.

Ο μετεωρολόγος με αναρτήσεις του στο Facebook παραθέτει χάρτες με τις περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Θράκη και Μακεδονία θα βρεθούν στο επίκεντρο μαζί με ένα τμήμα της Θεσσαλίας αλλά και την Αιτωλοακαρνανία. Όπως φαίνεται και στους χάρτες που έχει δημοσιεύσει ο Σάκης Αρναούτογλου, οι περιοχές με τις πιο έντονες αποχρώσεις είναι εκείνες που κινδυνεύουν περισσότερο να πληγούν από την κακοκαιρία.

Στη δεύτερη ανάρτησή του, ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει: «Λίγο προσοχή απόψε το βράδυ και κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τρίτη στη δυτική Ελλάδα, καθώς υπάρχουν ενδείξεις για ολιγόωρη, αλλά σημαντική ενίσχυση των ανέμων με εντάσεις που ίσως ξεπεράσουν τα 8-9 μποφόρ! Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση και διαβάστε προσεκτικά την αντιστοιχία των αποχρώσεων με τις εντάσεις! Σας ευχαριστώ!».

Ήχησε το 112 σε Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο

Στη μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα θα βρίσκονται τα σώματα ασφαλείας και οι Ένοπλες Δυνάμεις αναφορικά με την κακοκαιρία «Atena» που θα χτυπήσει τη χώρα μας, ενώ το 112 ήχησε στη Δυτική Ελλάδα και στην Πελοπόννησο και καλεί τους πολίτες να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Συγκεκριμένα το μήνυμα από το 112 που ήχησε στη Δυτική Ελλάδα προειδοποιεί τους κατοίκους για επικείμενα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που φέρνει η κακοκαιρία «Atena» έως και το μεσημέρι της Τρίτης (10/9).

Σε πλήρη ετοιμότητα σώματα ασφαλείας και ένοπλες δυνάμεις

Στη συντονιστική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα (09/09/2024) για την κακοκαιρία «Atena», υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, αποφασίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πολιτική Προστασία, ότι στις περιοχές που αναμένεται να πλήξει το φαινόμενο το Πυροσβεστικό Σώμα θα έχει διασπορά δυνάμεων της ΕΜΑΚ με λέμβους σε περίπτωση ανάγκης απεγκλωβισμών πολιτών, ενώ σε εγρήγορση θα είναι και οι κατά τόπους πυροσβεστικές υπηρεσίες για αντλήσεις υδάτων.

Επιπλέον, σε ετοιμότητα θα είναι και οι Ένοπλες Δυνάμεις με διασπορά λέμβων και μηχανημάτων έργου με στόχο την άμεση επέμβαση εφόσον χρειαστεί, όπως επίσης και τα σκάφη του Λιμενικού Σώματος για κάθε αναγκαία συνδρομή.

Ακόμη, η Ελληνική Αστυνομία θα είναι σε επιφυλακή για την παροχή βοήθειας, αλλά και σε ό,τι αφορά τις ενδεδειγμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, όπως επίσης και οι παραχωρησιούχοι των αυτοκινητοδρόμων.

Σημειώνεται ότι στη  διυπουργική επιτροπή συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, δηλαδή σώματα ασφαλείας και ένοπλες δυνάμεις, τοπική αυτοδιοίκηση, εκπρόσωποι των παραχωρησιούχων αυτοκινητοδρόμων κλπ. με αντικείμενο την προετοιμασία και τον συντονισμό του κρατικού μηχανισμού. Νωρίτερα, είχε συνεδριάσει η επιστημονική Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φαράγγι της Σαμαριάς: Από αιμορραγία πέθανε η 35χρονη τουρίστρια – Το χρονικό της τραγωδίας

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στα Χανιά και από την τραγωδία που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Φαράγγι της Σαμαριάς, όπου μια γυναίκα έχασε τη ζωή της έπειτα από...

Φόρτωση άρθρων...