Δευτέρα
16 Σεπτεμβρίου 2024

Καύσωνας διαρκείας έως τις 21 Ιουλίου – Πού θα «χτυπήσει κόκκινο» ο υδράργυρος

Ελλάδα

Διάρκεια θα έχει ο καύσωνας που έχει αρχίσει να χτυπά τη χώρα. Οι  υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να μην φτάσουν σε ακραία επίπεδα, ωστόσο, θα κρατήσουν αρκετές ημέρες.

Οι αέριες μάζες που προκαλούν τον καύσωνα θα έχουν τρεις φάσεις όπως αναφέρει ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς  με τη θερμοκρασία να παραμένει στα ύψη από 12 ως 21 Ιουλίου.

Στην ανάρτησή του ο Θοδωρής Κολυδάς αναφέρει χαρακτηριστικά:

 «12-21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024- ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ΜΑΖΩΝ

Αιτία της παρατεταμένης διάρκειας των πολύ υψηλών θερμοκρασιών στη περιοχή μας είναι η ατμοσφαιρική κυκλοφορία πάνω από την Ευρώπη, με τις υφέσεις να συνεχίσουν να επηρεάζουν τα Βορειοδυτικά τμήματα και να ευνοούν τη μεταφορά θερμών αερίων μαζών από την Αφρική προς τα κεντρικά και τα Βορειοανατολικά τμήματα της Ευρώπης, που επηρεάζουν και τη χώρα μας.

Χάριν ευκολίας χωρίσαμε την κίνηση των αερίων μαζών σε τρείς φάσεις, για να μπορούμε να τις παρακολουθούμε καλύτερα. Μέχρι στιγμής δεν διαφαίνονται ακραίες τιμές, αλλά η διάρκεια της ζέστης θα είναι μεγάλη», γράφει στην ανάρτησή του.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 13-07-2024

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα βόρεια ορεινά (κυρίως της Ηπείρου) είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τοπικά έως 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα κυρίως στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.
Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 38 με 40 και κατά τόπους τους 41 βαθμούς Κελσίου. Επισημαίνεται ότι στις παράκτιες περιοχές, λόγω της θαλάσσιας αύρας, οι μέγιστες τιμές θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες. Στη νησιωτική χώρα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33 με 35 βαθμούς και κατά τόπους στα νησιά του Ιονίου και του ανατολικού Αιγαίου και τη νότια Κρήτη τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 14-07-2024

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις, και στα βορειοδυτικά ορεινά είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 2 με 4 και πρόσκαιρα τοπικά έως 5 μποφόρ και στα ανατολικά 3 με 5 και στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα στις περισσότερες περιοχές της χώρας.
Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 39 με 40 βαθμούς και κατά τόπους στα δυτικά ηπειρωτικά τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου. Επισημαίνεται ότι στις παράκτιες περιοχές, λόγω της θαλάσσιας αύρας, οι μέγιστες τιμές θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες. Στη νησιωτική χώρα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33 με 36 βαθμούς και στα νησιά του Ιονίου,του ανατολικού Αιγαίου και τη νότια Κρήτη τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 15-07-2024

Γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16-07-2024

Γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μενίδι: Βίντεο-ντοκουμέντο δείχνει τρένο να περνά από διάβαση με τις μπάρες ανοιχτές

Ακόμη ένα περιστατικό που καταδεικνύει τα θέματα ασφάλειας που συνεχίζονται να εγείρονται στον ελληνικό σιδηρόδρομο συνέβη στο Μενίδι. Το περιστατικό καταγράφεται σε βίντεο-ντοκ...

Τροχαίο στην Εύβοια: Σύγκρουση τριών ΙΧ (Photos)

Τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Δευτέρας 16/9 στον δρόμο Χαλκίδας – Βασιλικού στην διασταύρωση των cart με αποτέλεσμα να συγκρουστούν 3 οχήματα και το ένα εξ’ αυ...

Φόρτωση άρθρων...