Σαββάτο
21 Σεπτεμβρίου 2024

Καιρός σήμερα: Χαλάζι με καταιγίδες από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά

Ελλάδα

Άστατος αναμένεται να είναι ο καιρός και την Κυριακή 15/05, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

Ο προγνωστικός Δείκτης Επικινδυνότητας του Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI)  είναι στο επίπεδο 2. Λεπτομέρειες για τον δείκτη μπορείτε να διαβάσετε στο σχετικό μας άρθρο εδώ. Αναλυτικά, από το μεσημέρι οι τοπικές νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Τα φαινόμενα θα περιοριστούν και θα εξασθενήσουν από τις πρώτες βράδυνες ώρες. Στον Χάρτη 1 παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός που αναμένεται την Κυριακή 15/05.

news

Ισχυρότερα θα είναι τα φαινόμενα στα ορεινά και ημιορεινά, όπου υπάρχει και πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων το μεσημέρι και απόγευμα. Στον Χάρτη 2 που παράγεται με τη βοήθεια εξειδικευμένων αλγορίθμων που αναπτύχθηκαν στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr, σημειώνονται με λευκές και μαύρες κουκίδες οι περιοχές όπου υπάρχει πιθανότητα χαλαζόπτωσης το απόγευμα της Κυριακής 15/05.

news

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η μοναδική εμπειρία πτήσης με Rafale: Πώς είναι να πετάς με ταχύτητες εκατοντάδων χλμ/ώρα

Φιγούρες να κινούνται σε συνθήκες απόλυτης ψυχικής ηρεμίας στους χώρους του αεροδρομίου της Τανάγρας. Με τα μικρά τους ονόματα ραμμένα στη στολή, οι πιλότοι από τη Γαλλία μοιάζο...

Πάτρα: Παρασημοφορημένος πρώην αστυνομικός εξαπάτησε ηλικιωμένη - Της απέσπασε 40.000 ευρώ

Σε υπόθεση απάτης σε βάρος ηλικιωμένης εμπλέκεται παρασημοφορεμένος πρώην αστυνομικός στην Πάτρα. Μετά από έρευνα της Ασφάλειας Πατρών για την εξιχνίαση απάτης σε βάρος μίας ηλικιω...

Φόρτωση άρθρων...