Πέμπτη
19 Σεπτεμβρίου 2024

Κακοκαιρία Atena: Επικίνδυνα φαινόμενα για 24 ώρες, που ήχησε το 112 – Σε αυξημένη ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία

Ελλάδα
Tags: καιρός

Ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας Atena, η οποία επηρεάζει ήδη τη Δυτική Ελλάδα, και η οποία σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων θα διαρκέσει έως και τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης.

Τις αμέσως επόμενες ώρες, το κύμα κακοκαιρίας θα απασχολήσει το κεντρικό και βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία, τη Δυτική Στερεά αλλά και τη δυτική-βορειοδυτική Πελοπόννησο.

Προειδοποιητικό μήνυμα 112 σε κατοίκους περιοχών της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου εστάλη στις 6 το απόγευμα. Στις 8 το απόγευμα, εστάλη μήνυμα 112 τόσο στην περιοχή της Λάρισας και της Καρδίτσας, όσο και στον Βόλο.

Το μήνυμα προειδοποιεί τους κατοίκους για επικείμενα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα έως και το μεσημέρι της Τρίτης (10/9).

Σε αυξημένη ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκεται η Πολιτική Προστασία ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας «Atena».

Το μεσημέρι της Δευτέρας, 9 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου με τη συμμετοχή επιστημόνων, οι οποίοι αναθεώρησαν την επικινδυνότητα των καιρικών φαινομένων, αναβαθμίζοντάς τα από έκτακτα σε επικίνδυνα.

Ακόμη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με συναρμόδια υπουργεία που συγκάλεσε ο αρμόδιος υπουργός Βασίλης Κικίλιας, ούτως ώστε ο μηχανισμός να τεθεί σε ετοιμότητα ενόψει της κακοκαιρίας.

Τα συναρμόδια υπουργεία, η Τοπική αυτοδιοίκηση, οι Περιφέρειες και οι δήμοι είναι σε ετοιμότητα.

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για την κακοκαιρία Atena, που εκδόθηκε την Κυριακή 08-09-2024/1200 τοπική ώρα με α.α. 17/2024, αναβαθμίζεται σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία της ΕΜΥ.

Το βαρομετρικό χαμηλό, που προκαλεί την κακοκαιρία “ATENA” στη Κεντρική Μεσόγειο και κινείται ανατολικά, προβλέπεται να προκαλέσει επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στη χώρα μας από το βράδυ της Δευτέρας (09-09-24) μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24) με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά καθώς και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες

  1. Από το βράδυ της Δευτέρας (09-09-24) μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης (10-09-24) στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα τη νύχτα έως τις πρωινές ώρες της Τρίτης (10-09-24) προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα έντονα.
  2. Από τα ξημερώματα της Τρίτης (10-9-2024) μέχρι αργά το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.
  3. Από τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης (10-09-24) μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης (11-09-24) στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τις Σποράδες.
  4. Από το βράδυ της Τρίτης (10-09-24) έως τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24) στη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βόλος: Νεκρός ο 40χρονος που αποπειράθηκε να σκοτώσει τον πατέρα του με ψαροντούφεκο

Στον 40χρονο που τραυμάτισε τον πατέρα του με ψαροντούφεκο στο κρανίο και στο στήθος ανήκει η σορός που εντοπίστηκε σήμερα το πρωί στην περιοχή των Πευκακίων στον Βόλο. Το Λιμεν...

Φόρτωση άρθρων...