Δευτέρα
16 Σεπτεμβρίου 2024

Καλαμάτα: Σε δομή θα μεταφερθεί η 29χρονη που ζούσε περιορισμένη σε κλουβί

Ελλάδα

Σε δομή πρόκειται να μεταφερθεί η 29χρονη, η οποία ζούσε εδώ και επτά χρόνια περιορισμένη σε ξύλινο κλουβί στο σπίτι της, στην Καλαμάτα.

Μετά την σύλληψη των γονέων της για έκθεση ενηλίκου σε κίνδυνο, δόθηκε εισαγγελική παραγγελία ώστε η νεαρή γυναίκα να μεταφερθεί σε δομή και στη συνέχεια να φοιτήσει σε ειδικό σχολείο, καθώς, σύμφωνα με την ψυχιατρική εξέταση που της είχε γίνει, είναι στο φάσμα του αυτισμού αλλά θα μπορούσε να είναι λειτουργική.

Υπενθυμίζεται ότι το 2022 είχε υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση και είχε δοθεί παραγγελία στους αστυνομικούς να μεταβούν στο σπίτι της οικογένειας, να απελευθερώσουν την νεαρή γυναίκα και να την οδηγήσουν σε δομή. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν πήγαν οι αστυνομικοί στο σπίτι, η μητέρα φέρεται να κλείδωσε και να μην τους επέτρεψε να μπουν μέσα. Έτσι, οι αστυνομικοί έφυγαν, χωρίς να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.

Μετά την δημοσιοποίηση του θέματος, η εισαγγελία επανήλθε και έδωσε την εντολή να συλληφθούν οι γονείς και η 29χρονη να απελευθερωθεί και να οδηγηθεί σε δομή.

Δηλαδή, η 29χρονη θα μπορούσε να είχε σωθεί δύο χρόνια νωρίτερα και το μαρτύριο που βίωνε να είχε λάβει τέλος. Για άλλη μια φορά, οι αρχές καθυστέρησαν σημαντικά να δώσουν λύση σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, με αποτέλεσμα η 29χρονη να ζει σε άθλιες συνθήκες, απομονωμένη και κοινωνικά αποκλεισμένη.

Οι γονείς της θα βρεθούν ενώπιον του Εισαγγελέα σήμερα το μεσημέρι (Τρίτη, 4/6). Η ανάδοχη οικογένεια είχε υποδεχθεί το παιδί, όταν ήταν μόλις 22 μηνών. Αρχικά ζούσαν στην Αθήνα, όπου είχαν υποστήριξη από το ίδρυμα που πραγματοποίησε την αναδοχή, καθώς διαπιστώθηκε ότι όσο μεγάλωνε το παιδί ανέπτυσσε μια ήπια νοητική υστέρηση. Ωστόσο, το 2011 μεταφέρθηκαν στην Καλαμάτα, με συνέπεια το παιδί να μην λαμβάνει την στήριξη που χρειαζόταν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Καιρός: Έρχονται βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ημέρες - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Σε νέο κλοιό κακοκαιρίας αναμένεται να βρεθεί η χώρα μας τις επόμενες ημέρες καθώς έρχονται νέος γύρος βροχοπτώσεων που θα επηρεάσει τη χώρα μας. Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος Γιά...

Κύκλωμα απάτης κατά ΕΟΠΠΥ: Δίωξη για οκτώ κακουργήματα και δυο πλημμελήματα σε βάρος των συλληφθέντων

Ποινική δίωξη για οκτώ κακουργήματα και δύο πλημμελήματα άσκησε ο αρμόδιος Εισαγγελέας σε βάρος των 17 συλληφθέντων για το κύκλωμα απάτης σε βάρος του ΕΟΠΥΥ μέσω εικονικών συνταγογ...

Φόρτωση άρθρων...