Τρίτη
08 Οκτωβρίου 2024

Καρδίτσα: Δύο μήνες νωρίτερα επαναλειτούργησαν τα νηπιαγωγεία του Παλαμά μετά τις ζημιές από τον «Daniel»

Ελλάδα

Αγιασμός στο 1ο και το 3ο Νηπιαγωγείο του Δήμου Παλαμά Καρδίτσας, τα οποία επισκευάστηκαν μετά τις ζημιές από την κακοκαιρία «Daniel», τελέστηκε, σήμερα, παρουσία, του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα, ο οποίος τόνισε ότι τα νέα σχολεία είναι καλύτερα από αυτά που λειτουργούσαν πριν από τη φυσική καταστροφή.

Παρόντες στην τελετή ήταν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Καρδίτσας Κώστας Τσιάρας, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κωνσταντίνος Τέλιος, ο Δήμαρχος Παλαμά Σωκράτης Δασκαλόπουλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ Τιμόθεος, η Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Μελίνα Τραυλού, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» (ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε.) Τιμολέων Κατσίπος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. Αθανάσιος Γιάνναρης.

Όπως τόνισε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, «όταν πριν από έναν χρόνο έπληξαν και τον Παλαμά οι φυσικές καταστροφές τέθηκε ως πρώτη προτεραιότητα της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, να επανέλθει η καθημερινότητα στις τοπικές κοινωνίες, ξεκινώντας από τα σχολεία, ξεκινώντας από τα παιδιά μας».

Τα δύο Νηπιαγωγεία που αποκαταστάθηκαν, το 1ο και το 3ο Νηπιαγωγείο του Δήμου Παλαμά, παραδόθηκαν δύο μήνες νωρίτερα από τις αρχικές προβλέψεις, προσφέροντας έναν σύγχρονο και ασφαλή χώρο για τα παιδιά.

Έργο που υλοποιήθηκε από τις «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», φορέα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Τα σχολεία που φιλοξενούν, σήμερα, τους μικρούς μαθητές του Παλαμά είναι καλύτερα από αυτά που υπήρχαν πριν από την καταστροφή.

Διαθέτουν, μεταξύ άλλων:

· Εξωτερική θερμοπρόσοψη.

· Μόνωση στις στέγες.

· Ολοκληρωμένο σύστημα Αντικεραυνικής Προστασίας.

· Φωτοβολταϊκά συστήματα.

· Νέα κουφώματα.

· Νέες μονάδες υψηλής ενεργειακής απόδοσης για την ψύξη και τη θέρμανση των χώρων.

· Πιστοποίηση όλων των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων.

· Καινούργιους χώρους υγιεινής.

· Σύγχρονο εξοπλισμό αιθουσών.

· Αναβάθμιση του αύλειου χώρου με αποκατάσταση προσβασιμότητας.

· Νέες παιδικές χαρές.

Και στα δύο σχολεία, το 1ο και το 3ο Νηπιαγωγείο του Δήμου Παλαμά, έγιναν εργασίες που στοίχισαν πάνω από 800.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ηράκλειο: Ήπιαν απορρυπαντικό αντί για ρακή - Πέντε άτομα νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ

Μάχη για την ζωή τους εξακολουθούν να δίνουν τα πέντε άτομα, τρεις τουρίστες και δύο εργαζόμενοι, που αντί να καταναλώσουν τσικουδιά, ήπιαν σφηνάκια απορρυπαντικού. Η αγωνία για...

Υπό έλεγχο η φωτιά σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στον Πειραιά - Μήνυμα από το 112

Εξακολουθεί να καίει η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε αργά το απόγευμα σε διώροφο εγκαταλελειμμένο κτίριο πίσω από τον ηλεκτρικό Σταθμό του ΗΣΑΠ στο κέντρο του Πειραιά. Σύμφωνα με την...

Φόρτωση άρθρων...