Κυριακή
08 Σεπτεμβρίου 2024

Καταφθάνουν Canadair από την Ευρώπη για τις πυρκαγιές - Πού υπάρχουν ενεργές εστίες

Ελλάδα
Tags: φωτιές

Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων στα πύρινα μέτωπα που παραμένουν ενεργά μετά την εκδήλωσή τους χθες Δευτέρα, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά από αίτημα της Ελλάδας, στέλνει πυροσβεστικά μέσα από την Γαλλία και την Ιταλία για να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης.

Το μεσημέρι της Τρίτης (18/7), οι πιο δύσκολες εστίες είναι στο Λουτράκι όπου σημειώνονται συνεχείς αναζωπυρώσεις στην ευρύτερη περιοχή, και στα Δερβενοχώρια. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, δόθηκε εντολή για απομάκρυνση προς Μάνδρα των κατοίκων από Παλαιοχώρι, Πανόραμα, Πουρνάρια και Αγία Σωτήρα. Επίσης μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους του οικισμού Νέα Ζωή της Μάνδρας για να εκκενώσουν την περιοχή.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση οι περισσότερες πυροσβεστικές δυνάμεις απασχολούνται στα Δερβενοχώρια όπου επιχειρούν 250 πυροσβέστες με 8 ποζοπόρες ομάδες, 75 οχήματα, 11 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα.

Νωρίτερα, η Πυροσβεστική υπηρεσία, συνέστησε την εκκένωση δύο οικισμών, Πανοράματος και Αγίου Χαραλάμπους στο Λουτράκι για προληπτικούς λόγους, λόγω της αναζωπύρωσης της φωτιάς που σημειώθηκε σήμερα σε πευκόφυτη περιοχή στον Άγ. Χαράλαμπο, στο Καλαμάκι.

Οι φλόγες στο Λουτράκι λόγω των ισχυρών ανέμων κινούνται σε πευκόφυτο λόφο, κοντά σε οικισμό και η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής εστιάζει σε αυτή την περιοχή, ώστε να μην κινδυνεύσουν σπίτια.

Στην Καλλιθέα Λουτρακίου, από την άλλη, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο. Επίγειες και εναέριες δυνάμεις συνεχίζουν επιχειρήσεις για να ελέγξουν τις μικροεστίες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σοβαρός τραυματισμός δύο ατόμων μετά από πτώση βράχου στο Πολυλίμνιο Μεσσήνης

Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου (07/09) στην περιοχή της Χαραυγής στο Πολυλίμνιο του δήμου Μεσσήνης, όταν βράχος αποκολλήθηκε και τραυμάτισε δύο ...

Χαρδαλιάς και Τζιτζικώστας μαζί στη ΔΕΘ

Συζήτησαν σε θερμό κλίμα για θέματα που αφορούν τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και τις επικείμενες θεσμικές αλλαγές που προωθεί η νέα «Χάρτα» Αυτοδιοίκησης της κυβέρνησης

Φόρτωση άρθρων...